IZBO ŽENU I PRIJATELJA

Osumnjičeni za horor u Gospiću se predao: Nedavno zaključao suprugu i prijetio da će ju ubiti, pustili ga na slobodu

Nožem je upao u kuću te izbo svoju suprugu (30) i njezinog prijatelja. Oboje imaju ubodne rane te su im ozlijeđeni vitalni organi.

Policija, Ilustrativna fotografija

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

NOVO 22:30 Odbjegli J.M. je u rukama policije. Kako doznajemo, u 22:18 sati predao se policajcima. Osumnjčenih za dvostruki pokušaj ubojstva zabarikadirao se u lovačku kuću u mjestu Rosulje, nedaleko Gospića, te se predao policiji nakon pregovora.

U policijskom vozilu bit prepraćen je u policijsku postaju u Gospiću te sada slijedi kriminalističko istraživanje.


Grozan zločin počinio je Gospićanin J.M. u ponedjeljak nešto poslije 17 sati. Nožem je upao u kuću te izbo svoju suprugu (27) i njezinog 21-godišnjeg prijatelja kojega je zatekao u njezinom društvu. S izuzetno teškim i po život opasnim ozljedama napadnuta žena i muškarac prebačeni su u Opću bolnicu Gospić, koji sat kasnije muškarca će prevesti u zadarsku bolnicu. Oboje imaju ubodne rane u predjelu prsišta i trbuha te su im ozlijeđeni vitalni organi. Doznajemo da je žena bila u toliko teškom stanju prilikom zaprimanja u bolnicu da je transport u neku drugu bolnicu bio rizičan.

Počinitelj je nakon zločina pobjegao te je policija odmah za njime pokrenula potragu u kojoj su angažirani i policijski psi. Osumnjičen je za dvostruki pokušaj ubojstva.

Bračni par imao je razmirica i prije, ozbiljni problemi su počeli prije dva mjeseca, a prvi puta su kulminirali prošle srijede, 17. kolovoza, kada je J.M. zaključao u sobi sebe i suprugu i prijetio da će je ubiti, a potom počiniti samoubojstvo. Uhićen je, predan pritvorskom nadzorniku, a potom priveden državnom odvjetništvu pa uz dvije kaznene prijave, prijetnje ubojstvom i protupravnim oduzimanjem slobode doveden na ispitivanje.

No Državno odvjetništvo je procijenilo da ga ne treba zadržati u istražnom zatvoru. Pušten je uz mjere opreza - zabrane približavanja žrtvi na manje od 50 metara. Zbog toga je iselio iz zajedničkog doma. Suprotno procjeni te je mjere prekršio, nažalost, uz najgori mogući scenarij. Inače, Zakon o kaznenom postupku prilikom određivanja mjera opreza, odnosno osiguranja ostavlja sudu na procjenu njihovu težinu, te propisuje da pri odlučivanju "sud i druga državna tijela paze da ne primjenjuju teže mjere ako se ista svrha može postići blažom".

Iz PU ličko-senjske nam potvrđuju da je u ponedjeljak došlo do dvostrukog pokušaja ubojstva, da je počinitelj u bijegu te da se za njim intenzivno traga. Također nam je potvrđeno policijsko postupanje 17. kolovoza prema istom osumnjičeniku bez navođenja osobnih podataka.

Prijatelj počinitelja koji je s njim radio u gospićkom Komunalcu kaže nam da je bio vrijedan čovjek te da ne može vjerovati što je bio kadar učiniti.

- Živjeli su kao podstanari, ali gradio je kuću. Pričao mi je da ima bračnih problema. Mučilo ga je to dosta, ali nisam mislio da bi mogao tako nešto napraviti. U šoku sam - kaže nam prijatelj osumnjičenika za grozni zločin.

Na svojem Facebook profilu muškaraca je oko 18.30 sati objavio svojevrsnu oproštajnu poruku. Na njoj piše ovako: "Zbogom živote, volim vas anđeli moji". Očito je upućena djeci jer su navedena i njihova imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 06:52