ZLOSTAVLJANJE U KRIŽEVCIMA

OTEO BIVŠU CURU PA JE VOZIO U PRTLJAŽNIKU Ljubomorni mladić nije se mogao pomiriti što ga je djevojka ostavila pa ju je dvaput napao

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Mladić iz Križevaca u dobi od 26 godina u posljednjih je 15 dana dvaput napao 19-godišnju sugrađanku.

Nesretnu je djevojku krajem listopada sačekao, fizičku ju napao, ugurao ju u prtljažnik osobnog automobila i odvezao na šire križevačko područje. Ondje ju je izvukao iz automobila te joj verbalno i pištoljem prijetio.

Mladić, koji je otprije poznat policiji po sitnim prekršajima, istu je djevojku ponovno napao u subotu, 9. studenog.

Ovoga ju je puta presreo u Zagrebu, a umjesto pištoljem, koji je koristio pri prvom napadu, prijetio joj je nožem i nanio joj lakše tjelesne ozljede. I ovoga je puta djevojci izrekao niz verbalnih prijetnji.

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, napadač i žrtva su neko vrijeme proveli u vezi, koju je djevojka prekinula, a mladić se s time ne želi pomiriti.

Devetnaestogodišnjakinja živi i školuje se u Zagrebu, ali nasilnik ju je i ondje pronašao.

Nasilni je mladić nakon ponovljenog napada na djevojku u subotu sproveden u pritvor, gdje čeka ispitivanje općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru.

Pretpostavlja se da će mu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje biti određen pritvor.

Posljednji slučaj u kojem je bivši partner oteo djevojku dogodio se u travnju u Kaštel Štafiliću, kada su dva muškarca, otac (53) i sin (23), nasilno upala u kuću 29-godišnjaka i iz nje nasilu odveli djevojku od 27 godina, bivšu partnericu mlađeg od njih dvojice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:15