PROMETNA NESREĆA

OTKRIVAMO DETALJE HORORA U ZAGREBU U strašnom sudaru s tramvajem poginuo noćni čuvar: 'Divan, drag, simpatičan čovjek, ponosan hrvatski branitelj...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Zbog nepoštivanja prometnog znaka 'obavezno zaustavljanje' Dražen P. (56) izgubio je život u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 6 sati ujutro na križanju zagrebačke Maksimirske ceste sa Svetošimunskom. On se, naime, prema policijskom izvješću, u svojem autu Kia Pride zagrebačkih oznaka kretao Svetošimunskom u smjeru juga.

Dolaskom do Maksimirske, ignorirao je prometni znak te je ušao u raskrižje pritom skrećući udesno. No, u tom trenutku njemu s lijeve strane naišao je tramvaj linije 1 koji nije vidio. Od siline udarca, ZET-ova 'jedinica' je udarila u prednji dio vozačevih vrata jer unatoč promptnoj reakciji 54-godišnjeg vozača tramvaja, kočenje je bilo nemoguće. Na mjesto tragedije odmah je stigla Hitna pomoć te policija koja je puna tri sata regulirala promet, no nažalost, nesretnom vozaču nije bilo spasa jer je na mjestu podlegao ozljedama.

Susjedi tragično stradalog vozača su vrlo potreseni smrću svog dobrog susjeda.

- Bio je divan čovjek. Vrlo drag i simpatičan, a u isto vrijeme povučen. U našu zgradu se doselio sa suprugom prije nekih 16-17 godina, baš kad i mi. Njegova žena je bila otvorila salon za uljepšavanje, a on ju je reklamirao, bio joj je najbolji promotor. Unazad nekoliko godina brak mu se raspao, supruga se odselila, a njihov sin ga je dolazio posjećivati. Dražen se privikavao na samački život, radio je negdje kao noćni čuvar, unazad dvije godine otprilike kad je kupio tu staru Kiju, s tim autom samo muku muči. Svako malo je nije uspijevao upaliti, pa mu je dolazio mehaničar. Bio je ojađen da je kupio bofl stari lim, ali auto mu je neophodan s obzirom na njegove noćne smjene - ispričala je za Jutarnji jedna njegova susjeda.

Drugi, pak, susjed u ulici s tugom se prisjetio Dražena.

- Čim smo vidjeli policiju da kuca na vrata stana i da traži njegove ukućane, odmah nam je bilo jasno da je vijest loša. Jer Dražen je čovjek kojeg policajci doista nisu imali potrebe nikad tražiti. Bio je ponosan hrvatski branitelj, nesebično je proveo vrijeme u Domovinskom ratu boreći se za slobodu.

Osuđivao je lažne branitelje i one koji su na uštrb svih građana, krali. Sjećam se da mu nepravda kad je bio uhićen Veljko Marić nije sjela, a nakon što je svojedobno u medijima isplivao popis s hrpom hrvatskih branitelja koje je Srbija sumnjičila da su počinili zločine nad Srbima u Vukovaru 1991. godine rekao mi je: 'Susjed, jeste vidjeli popis branitelja? Na njemu je i osoba s mojim imenom. Pa nije valjda da su i na mene mislili?' - zaključio je drugi susjed preminulog vozača.

Iz PU zagrebačke apeliraju na sve sudionike u prometu da "svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika jer je većina tih nesreća uzrokovana neopreznom vožnjom samih vozača i nepoštivanjem prometnih propisa".

- Odgovorno ponašanje u prometu smanjuje broj prometnih nesreća i njihove posljedice - naglašavaju iz PUZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:50