PROVEDENO VJEŠTAČENJE

OTKRIVAMO DETALJE IZ OPTUŽNICE Na rubu haljine žene koja je bivšeg zastupnika Damira Škaru optužila za silovanje pronađen njegov DNK

 Srđan Vrančić / CROPIX

"Desnom me rukom primio oko struka, dok mi je svoju lijevu ruku gurnuo u grudnjak. Uspjela sam se na trenutak iščupati, odgurnula sam ga od sebe i rekla mu da stane. Međutim, ponovno me je uhvatio i jednu mi ruku savio na leđa, a drugu je gurnuo ispod moje haljine te mi govorio da sam frigidna. Molila sam ga da prestane, a on mi je odgovorio kako će on raditi što on hoće, i da ako ne prestanem da će me baciti na krevet koji se nalazi u sobi i da će me silovati... Držao me tako čvrsto za ruke da sam imala osjećaj da će mi se ruke raspasti ".

Tako je svoj "susret" sa svojim bivšim šefom, tadašnjim predsjednikom Autokluba Siget, i bivšim saborskim zastupnikom Damirom Škarom opisala djelatnica Autokluba Siget, koja ga je u kolovozu prošle godine prijavila za silovanje. Nakon uvoda, odnosno opisanoga napastovanja, koje se prema njezinim tvrdnjama dogodilo 10. kolovoza prošle godine u prostorijama Autokluba Siget, Škaro je djelatnici kluba prste gurao u spolovilo. Kada ju je pustio, ispričala je istražiteljima, Škaro joj je rekao da stane i da sjedne te pitao može li joj se ispričati, na što mu je ona odgovorila da za ovo isprike nema.

DNK trag

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici nedavno je podignulo optužnicu protiv Škare zbog silovanja. On je, pak, iznoseći svoju obranu tijekom istrage, porekao djelo.

"Pomagao sam joj jer je samohrana majka, a toga dana je od mene tražila veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana", kratko je ispričao Škaro nakon uhićenja. Međutim, nakon provedene istrage, državno odvjetništvo njegovome iskazu nije povjerovalo, zahvaljujući iskazima nekolicine svjedoka, ali i materijalnim tragovima. Naime, vještačenjem haljine žene, na rubu te haljine pronađen je DNK trag Damira Škare.

Također, tužiteljstvo je ženi, a ne Škari, povjerovalo dovodeći u vezu iskaze svjedoka, članova njezine obitelji i drugih zaposlenika Autokluba Siget, ali i liječnice kojoj je žena došla na pregled te kako bi otvorila bolovanje. "Rekla je da je u subotu 10. kolovoza silovana na radnom mjestu, nije rekla gdje, no rekla je da ju je silovao šef. Rekla joj je da joj je šef gurnuo prste u spolovilo te kako je uplašena za sebe i svoju djecu.

'Nisam ga prijavila jer sam se bojala'

"Cijelo vrijeme je plakala i bila je uznemirena. Rekla mi je da nema nikakvih ozljeda po tijelu, na što sam joj odgovorila da ju treba pregledati ginekolog. Pitala sam ju je li to prijavila policiji, na što mi je ona odgovorila da nije. Rekla mi je da se srami i kako još razmišlja o tome hoće li sve prijaviti. Rekla sam joj da po službenoj dužnosti mora prijaviti silovanje i pitala ju slaže li se s time. Rekla mi je kako će se o tome konzultirati i nekoga je zvala sa svog mobitela. Nakon toga mi je rekla da mogu nazvati policiju, koja je ubrzo došla". Nametljivo Škarino ponašanje spomenule su i neke druge bivše djelatnice Autokluba Siget, a one koje su još tamo radile na ispitivanju su, pak, tvrdile kako sa šefom nikad nisu imale nikakvih problema.

Jedna od dviju bivših ispitanih djelatnica tako je ispričala kako ju je Škaro znao dirati po stražnjici i ljubiti po vratu. "Nisam ga prijavila jer sam ga se bojala. Primijetila sam da ga se i drugi djelatnici boje, jer ih je znao rasplakati. Vikao je na njih kad nije bio zadovoljan njihovim poslom. Zbog njega su djelatnice posebno pazile na to da se ne odijevaju preizazovno", ispričala je jedna od bivših djelatnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:54