SIGET

OTKRIVAMO DETALJE MUNJEVITE PLJAČKE BANKE U ZAGREBU Doznali smo s kojom su svotom banditi pobjegli i što bi policiji moglo jako otežati potragu

 Ronald Goršić / CROPIX, Marin Dešković / Jutarnji list

Premda je riječ o prilično prometnome mjestu, nitko od prolaznika kroz stambeni kompleks u Froudeovoj ulici u Sigetu, tzv. Plavicama jučer oko 10.30 sati nije primijetio da dvojica pljačkaša pljačkaju RBA banku.

Dvojica muškaraca, naime, prišla su zaštitaru koji je stajao ispred banke čuvajući ulaz te mu je jedan od njih gurnuo pištolj u rebra i oduzeo mu službeni pištolj. Drugi pljačkaš s pištoljem u ruci ušao je u poslovnicu te zaprijetio svima koji su se našli u banci da budu mirni, a od službenika banke zatražili su da im predaju sve što imaju u blagajnama. Nakon što je uzeo plijen, obojica su pobjegla, a navodno je riječ o iznosu od oko 100.000 kuna.

Odmah nakon dojave o pljački policajci su došli na mjesto događaja te su počeli očevid, no pljačkašima, koliko smo uspjeli doznati, zasad se nije ušlo u trag. Na mjestu događaja od zaposlenika u susjednim prostorima u stambenom kompleksu nije se puno moglo doznati. Doslovce nitko od onih s kojima smo razgovarali nije uopće ni primijetio da se nekoliko metara od njih odvija prava drama te da jedan od razbojnika drži zaštitara na nišanu, a drugi pištoljem pljačka u poslovnici banke.

- Ništa nismo vidjeli, samo je u jednome trenutku došla policija - rekla nam je zaposlenica koja radi desetak metara od banke.

Ni zaposlenik prostora nasuprot banke ništa nije vidio. - Nismo uopće bilo što primijetili. Samo je u trenutku netko rekao ‘opljačkali su banku’, ali već je sve bilo gotovo - kaže nam je jedan od “susjeda”.

Inače, na okolnim zgradama baš i nema puno nadzornih kamera, a one koje smo pronašli postavljene su tako da pokrivaju uski prostor pred vratima objekata, ali ne i širi prostor u kompleksu. Također nije poznato u kojem su smjeru pljačkaši pobjegli zato što se od banke može krenuti u nekoliko smjerova te se lako može zametnuti trag, a u blizini su velike prometnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:15