ESKALACIJA SUKOBA

OTKRIVAMO DETALJE TREĆEG ORUŽANOG OBRAČUNA ROMA U ZAGREBU Bajro zvani Alcatraz: 'Meci su prošišali kraj glave mog sina Luciana i unuka od 4 mjeseca'

 
 CROPIX

- Dušmanu je najgore kad se smijem, a ja se, eto, smijem - komentirao je 50-godišnji Bajro Nikolić zvani Alcatraz ni desetak sati nakon što su meci prošišali pokraj glave njegova 20-godišnjeg sina Luciana i četveromjesečnog unuka koji su spavali u dnevnom boravku.

Boji se za kćeri

Na njegovu je kuću u Zdenačkoj ulici u Dubravi u utorak oko 2.30 sati netko ispalio više hitaca. Susjedi s kojima smo razgovarali kažu da su se čula tri hica. Svi hici ispaljeni su s ceste, jer je policija našla čahure izvan dvorišne ograde, a jedno je zrno izvađeno iz rasvjetnog tijela u podestu. Prvi mu je na putu bio gipsani bijeli anđeo. Metak mu je otkinuo glavu, koja se razbila na pločniku ispod prozora. Zrno je razbilo prozor, poderalo zavjesu i zabilo se u pod dnevnog boravka, evidentirali su kriminalistički tehničari.

Sin Luciano neprestano nam je ponavljao da su on i njegov sinčić u vrijeme pucnjave spavali u tom istom dnevnom boravku, a njegov otac kaže da ga se boji za kćeri, koje jučer od straha nisu mogle u školu.

Boris Kovačev / CROPIX

Dok smo razgovarali s glavom obitelji, stalno mu je zvonio mobitel.

“Dobro sam, prijatelju, ali imao sam frku, pucali su na mene, a ja ti nemam ništa od tog oružja, sablje ili slično. Samo policiju, a policija me čuva, ko bubreg u loju”, pričao je Bajro, smijući se, nekome na mobitel.

Kasnije će se ispostaviti da je to bilo više ironično. Susjedi nam kažu da su policajci i prošlog petka došli na poziv obitelji Nikolić, koja ih je pozvala tvrdeći da im netko prijeti i da ih hoće ubiti. Došli su i otišli.

Prema pričama nekih susjeda, treće žrtve pucnjave također su iz klana Osmanovića, ali nas i Luciano i njegov otac opovrgavaju.

- Nismo mi ni Osmanovići ni Novakovići, nego Nikolići. A ime? Napiši Alcatraz, to je dovoljno - govori glava obitelji. Vjerojatno ne slučajno, pomislili smo i dobili potvrdu baš od njega.

- Sve ti je počelo prije tri mjeseca. Moj sin je istukao tu jednog lokalnog dečka, jer mu je on psovao sestru, moju kćer. Ona je mrtva već godinu i pol. I napravili su nam vandalizam na groblju u Dubravi, sve smo mi to prijavili policiji, i to tri puta, ali nisu otkrili ništa. I dok sam ja bio u zatvoru 20 dana, netko je pucao u zrak tu, ispred kuće. Slali su i prijeteće poruke, neke fotografije s pištoljima i sve sam to prijavio policiji. I jutros su me policajci pet sati ispitivali da kažem tko je pucao. Ali, kako da ja znam kad sam spavao - priča nam stariji Nikolić.

Ne želi on ni na koga uprijeti prstom, ali susjedi kažu da je i prije bilo problematičnih događanja. Spominju se dugovi, neriješeni međusobni odnosi, policijske ophodnje...

Boris Kovačev / CROPIX

Žive mete

Ono što naši sugovornici otklanjaju jest bilo kakva povezanost s nedavnim događajima u Vukomercu i na Vukovarskoj ulici, a oni sami kažu da strahuju od naoružanih ljudi. Iako se mislio da je i u Zdenačkoj bio isti obrazac pucanja kao i u Vukomercu i na Vukovarskoj, “žive mete” odlučno tvrde da nisu čule nikakav auto, nego da je pucač najvjerojatnije došao pješice, ali da je vrlo vjerojatno negdje u blizini parkirao automobil kojim se kasnije odvezao u noć.

O pucnjavi na kuću u Zdenačkoj ulici, jednu od onih koje izlaze na Oporovečku i koja je samo nekoliko minuta udaljena od zagrebačke nove bolnice, policija se oglasila rečenicom da je obavljenim očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj u utorak oko 2.30 sati u Zdenačkoj ulici u Dubravi pucanjem iz vatrenog oružja oštetio prozorsko staklo i zid kuće na kojem su nastala manja oštećenja. Kuća je u vlasništvu 50-godišnjaka, ozlijeđenih osoba nema, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:03