FILMSKA POTJERA U ZADRU

Otkrivamo tko je opaki bjegunac: Čovjek koji je uspio pobjeći iz zatvora, svi pamte i što je napravio sa ženom dok im je dijete bilo u autu...

 
Policijska potjera za Perom Č. u Zadru
 Jure Mišković / Hanza media

Benzinska u Ulici Hrvatskog sabora, skladište na Putu Gumlina, parkiralište obiteljske kuće Put Gaja te raskrižje Puta Nina i Ulice Lovre Matačića mjesta su događanja filmske potjere koja se u utorak navečer odvijala u Zadru.

Stari znanac policije Pere Č. (32) najprije je na benzinskoj crpki na zadarskoj obilaznici natočio goriva za 300 kuna, no nije ga platio, nego je pobjegao u crnom BMW-u. Sljedeća postaja bilo mu je skladište elektromaterijala na Novom Bokanjcu. Parkirao se na rikverc i htio ukrasti električne instal acije i bakar, no to mu nije pošlo za rukom pa je pobjegao.

Zadar, 281118.
Nepoznati vozac sinoc je na benzinskoj postaji natocio gorivo i pobjegao.Prilikom bjega je pokusao pregaziti policajca i tom prilikom udario u zid i pobjegao.
Na fotografiji: osteceni automobil bjegunca.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX

Prava pak drama odvila se u ulici Put Gaja gdje su ga policajci pokušali zaustaviti pucajući mu u gume. Naime, policajci su u 23 sata u toj ulici uočili parkirani BMW požeških registarskih oznaka. Prišli su vozilu i zapovjedili vozaču da otvori vrata i izađe, no on ih nije poslušao. Štoviše, u jednom je trenutku pokrenuo BMW, udario u susjedni parkirani auto i krenuo na policajca koji je živu glavu izvukao skočivši preko zida.

- Prije pucnjave krenula sam po psa, ali sam se od straha spustila na pod. Policajci su i dalje pucali po njegovu automobilu, meci su letjeli, gume su škripale, razbio se zid, bilo je zastrašujuće - kaže nam jedna svjedokinja.

Pere Č. je pod škripom guma izašao s Puta Gaja demolirajući sve za sobom. Vozio je, praktički, na jednoj gumi jer su mu ostale bile probušene od metaka. Dovezao se do raskrižja Puta Nina i Ulice Lovre Matačića, gdje se, očigledno, zeznuo. Naime, tamo je upao u slijepu ulicu. Shvativši što mu se dogodilo, izašao je iz auta i počeo bježati. Nakon toga u Ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu te ukrao novac i ključeve vozila kojim se odvezao u nepoznato.

Policija Peru Č. sumnjiči za niz kaznenih djela. Sredinom studenog u Smokoviću pokraj Zadra navodno je provalio u spremište i ukrao motornu pilu i bušilicu. U kolovozu je u Zemuniku Gornjem provalio u kuću i ukrao plinsku bocu, mini-wash, kosilicu i maslinovo ulje. Sumnjiči ga se i da je prošli vikend u Maslenici provalio u kuću odakle je ukrao razni alat.

Zadar, 281118.
Nepoznati vozac sinoc je na benzinskoj postaji natocio gorivo i pobjegao.Prilikom bjega je pokusao pregaziti policajca i tom prilikom udario u zid i pobjegao.
Na fotografiji: policijski ocevid u ulici Put Gaja.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX

Početkom prošle godine on i njegova supruga su svojim djetetom u autu usred bijela dana htjeli ukrasti metalnu konstrukciju s kuće u Zemuniku Donjem. U bijegu od policije zadarski Bonnie i Clyde fizički su napali i teško ozlijedili 63-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i susjeda.

Krajem prošle godine Pere Č. se upisao u “zatvorsku knjigu slavnih” jer je uspio pobjeći kroz prozor istražnog zatvora u Zadru, gdje je bio zbog krađe i pokušaja ubojstva u Zemuniku Donjem, no dan nakon bijega sam se vratio u zatvor. Svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao je nostalgijom za suprugom i djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći kroz prozor tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Osim toga, Pere Č. je 2016. razbio zube 42-godišnjoj Zadranki koju je njegov otac zatočio u kokošinjac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:41