ČOVJEK U SREDIŠTU AFERE

OTKRIVAMO: UHIĆENI INFORMATIČAR OSUMNJIČEN ZA IZRADU LAŽNIH SMS-ova ZA MAMIĆA POČEO ŠTRAJK GLAĐU Franjo Varga u osječkom zatvoru odbija hranu

Franjo Varga (36), informatičar uhićen zbog sumnje da je autor fabriciranih SMS poruka koje je u javnost uoči izricanja presude iznio savjetnik Dinama Zdravko Mamić, počeo je štrajkati glađu u osječkom zatvoru. Kao razlog, doznali smo, naveo je želju da time potakne istražitelje da ubrzaju proces kako bi što prije izašao iz istražnog zatvora i branio se sa slobode.

Istaknuo je i kako smatra da nije trebao završiti u zatvoru, s čime se slaže i njegov branitelj po službenoj dužnosti Miroslav Šatlan, koji je u utorak podnio žalbu na rješenje o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora bivšem MUP-ovu informatičaru.

U javnost se probila i informacija da je Vargi u zatvoru pozlilo te da je završio u Hitnoj, no u srijedu nam je potvrđeno da nije bilo liječničkih intervencija, niti se on žalio na bilo kakve zdravstvene probleme.

Čak je, navodno, u nedjelju na zatvorskom igralištu igrao nogomet.

Inače, prema informacijama koje smo dobili, istražitelji su prilikom pretresa Vargine kuće u Belišću pronašli čak 20 laptopa i 15 mobitela, koje su zaplijenili i predali na vještačenje u potrazi za dodatnim dokazima i materijalima koji bi im mogli pomoći da se dodatno rasvjetli afera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:55