HOROR U ZAGREBU

OTKRIVEN MOGUĆI MOTIV DVOSTRUKOG UBOJSTVA Bili su ugodni ljudi, živjeli su skromnim životom, ali njihovi računi u banci zaintrigirali su istražitelje

 
 Željko Puhovski / Hanza Media

U obiteljskoj kući obitelji Minković na III. Strugama pronađena su tijela 77-godišnje Marice Minković i njezina 51-godišnjega posinka Siniše Minkovića, koji su sami živjeli u kući, a policija je objavila kako sumnja na nasilnu smrt. Prema, pak, neslužbenim informacijama, policija je tijekom očevida sumnjala da se radi o dvostrukome ubojstvu koje se dogodilo u prijepodnevnim satima.

Također, premda je u subotu očevid još uvijek trajao, kako neslužbeno doznajemo, tragovi su ukazivali da su oboje najvjerojatnije ubijeni hladnim oružjem. Tijela su pronašli njihovi susjedi i to kada su ih slučajno išli pitati je li im stigao račun za vodu, koji je u čitavoj ulici kasnio.

Jedna od susjeda je oko podneva poslala sina da pita Maricu za račun, međutim, mladić se iz kuće Minkovićevih vratio blijed i rekao da je Marica pala s kreveta i sva je u krvi. Susjedi su dotrčali do kuće i odmah zvali Hitnu, a tada su vidjeli da se ne radi o ozljedama od pada već je moguće da ju je netko ubio.

Lokve krvi

Dozivali su i njezina posinka, inače osobu s posebnim potrebama, te su ga počeli tražiti po kući, a kada su ušli u njegovu sobu, pronašli su njegovo beživotno tijelo, također u lokvi krvi.

Svi stanari ulice s kojima smo razgovarali rekli su kako su šokirani događajem, jer su i Marica i Siniša bili ugodni ljudi, a u kući su ostali sami nakon što je prije 15-ak godina umro Maričini suprug i Sinišin otac Vid Minković.

Budući da je Siniša bio osoba s posebnim potrebama, kao 100-postotni invalid naslijedio je očevu mirovinu te je primao i socijalnu pomoć, a i Marica je primala mirovinu.

Njihovi zajednički prihodi iznosili su nekoliko tisuća kuna, tako da susjedi sumnjaju kako bi motiv mogućega ubojstva bio novac jer Minković živjeli skromnim životom.

Ušteđevina u banci

U banci su navodno imali ušteđevinu od nekoliko desetaka tisuća kuna koju je ostavio pokojni Vid kada je nakon umirovljenja dobio neku odštetu, a i Marica je navodno imala ušteđevinu jer je prije dvadesetak godina bila prodala kuću na Kajzerici u kojoj je bila živjela s prvim suprugom.

Zbog dijabetesa i problema s hodanjem Marica nije puno izlazila iz kuće već bi Sinišu slala u trgovinu, a premda je imao psihičkih problema, nikada nije bio nasilan. Sinišu su susjedi vidjeli živoga oko 7.30 sati kada je išao na poljski WC, tako da je izvjesno da su Minkovići usmrćeni između toga vremena i podne kada su im pronađena tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54