OSUĐEN

OTKRIVEN NOVI GRIJEH LAŽNOG SVEĆENIKA KOJI JE GODINAMA DIJELIO BLAGOSLOVE I SKUPLJAO MILODARE 'Brat Andrija' našao se u novim problemima...

 

Jandre Dalić (36) je lažni svećenik koji više od deset godina u bijelom habitu predstavljajući se kao brat Andrija blagoslivlja, odrješuje grijehe i poziva na obraćenje nevjernike, no nikako da obrati sebe.

Nakon što ga se u nekoliko navrata odrekla crkva kojoj je tvrdio da pripada, pa ogrezao u kriminal, što ga je koštalo više kaznenih i prekršajnih prijava od Zagreba, Rijeke do Zadra, našao se u novim problemima, ovoga puta na riječkom području.

Općinski sud ga je osudio jer je 29. svibnja nešto poslije podneva na benzinskoj postaji, odnosno tamošnjem autobusnom peronu nogama udarao po vratima autobusa te tako razbio staklo, a potom je fizički napao vozača, koji je izašao iz vozila. Vozač se, naime, pred njim poskliznuo i pao, a ovaj ga je dva puta udario u lice. Branio se na sudu da je bio revoltiran jer mu nisu dali da uđe u autobus bez novca, ali se pokajao obećavši da neće više griješiti.

Presudili su mu novčanu kaznu od 170 eura, koju zasigurno neće platiti jer nema primanja, a niti imovine. Više, međutim, nema ni adrese, doznajemo to iz još jedne presude. Isti sud ga je osudio zbog skitnje. Policija ga je u gradu zatekla bez osobne iskaznice, pa su identitet utvrđivali kriminalističkom istragom. Tada su ustvrdili da se odao skitnji, da nema sredstva za život, da besciljno mijenja mjesto boravka, te da sredstva za život stječe prosjačenjem i drugim kažnjivim radnjama. Za taj je prekršaj kažnjen svotom od 30 eura.

Nedavno je osuđen u Karlovcu jer je pijan na odmorištu autoceste u Vukovoj Gorici napao konobara koji mu više nije dao piti, te prijetio policajcima koji su došli na intervenciju. Njegov bijes osjetio je na svojoj koži i jedan pravi svećenik, Josip G., koji je Dalića pokušao spriječiti da blagoslivlja ljude i uzima im milodare u kapeli Majke Božje Bistričke u Vlaškoj ulici, gdje je čak upisivao mise, naplaćujući ih, dakako. Svećenika je opsovao, pljunuo na njega te udario šakom u sljepoočnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:42