VELIKA TUGA U OSIJEKU

OTKRIVENI DETALJI POGIBIJE DVOGODIŠNJEG TEA Utvrđeno da požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima

 
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Dvogodišnji dječak Teo, koji je preminuo u požaru u utorak navečer u osječkom naselju Zapadno predgrađe, ugušio se ugljikovim monoksidom, utvrdio je patolog obdukcijom.

Požar je izbio u 18 sati dok je u u njihovoj maloj i trošnoj kućici bila i njihova samohrana majka Ivona B. (22). Tijekom zime svi su se grijali na peć na drva pa je u kući bilo toplo. Dvoje starije djece je ranije taj dan otišlo kod bake i djeda nekoliko kuća dalje. U jednoj sobici ostali su se igrati Tomislav i dvogodišnji Teo. Majka u trenutku izbijanja požara nije bila pokraj djece i nije na vrijeme primijetila opasnost. Uspjela je iz vatre spasiti samo starijeg Tomislava. Očevidom je utvrđeno da požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima. Nisu ga izazvale ni lampice koje je Ivona stavila na prozor u kako bi je malo ukrasila za Božić, o čemu se nagađalo kao o mogućem uzroku požara. Kako stvari stoje, vjerojatno je žar iz peći došao u kontakt s nečim što se zapalilo.

Iako je ova samohrana majka živjela u gotovo nehumanim uvjetima, nije bila u sustavu socijalne skrbi. U Centar za socijalnu skrb sama se nije prijavila, a na socijalnu pomoć ne bi imala ni pravo jer prima rodiljnu naknadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:49