FACEBOOK KRIMINALAC

OTVARAO LAŽNE PROFILE NA FACEBOOKU I TRAŽIO NOVČANU POMOĆ Muškarac pomoću društvene mreže od Švicarca izvukao više od 9,75 milijuna kuna

 Profimedia, Alamy

Protiv Aleksandra Perića (27) iz Bijeljine podnesena je tužba da je prevario državljanina Švicarske i oštetio ga za 2,57 milijuna konvertibilnih maraka (9,75 milijuna kuna) pišu Nezavisne novine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske objavilo je da Perića terete za prijevaru u kojoj su presudnu ulogu imale društvene mreže.

Naime, optuženi mladić se preko Facebooka predstavljao kao socijalno ugrožena osoba u velikim financijskim problemima. Otvorio je nekoliko lažnih Facebook profila te lažnim objavama doveo u zabludu izvjesnog državljanina Švicarske koji mu je uplatio novac. Prevarant je račune otvorio u više različitih banaka kako bi prevara bila manje upadljiva. Nakon što bi uplata sjela, pisao je lažne ugovore preko kojih bi onda podizao novac iz banke.

'A.P. sumnjičimo da je u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica državljaninaŠvicarske doveo u zabludu. Naveo ga je da mu u više navrata isplati novac na račun', stoji u izvještaju bijeljinske policije.

Ukupna protupravna korist procjenjuje je na više od 2,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Prevara je otkrivena još prošle godine, a otada je za Perićem raspisana i tjeralice. Perić je uhićen 31. prosinca 2017. a pretresom lokacija koje je koristio, pronađena je lažna dokumentacija, mobilni telefoni, prijenosno računalo, puška i meci, te automobili marke Volkswagen i Chrysler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:37