KRŠ I LOM NAKON IZLASKA

OTVORENA ISTRAGA PROTIV NOGOMETAŠA OSIJEKA KOJI JE MERCEDESOM DEMOLIRAO BENZINSKU 'Pobjegao je iako je vidio da je djelatnica prikliještena uz zid'

 
 Emica Elvedji / CROPIX

Petar Bočkaj, 23-godišnji nogometaš Osijeka ipak bi mogao kazneno odgovarati zbog gluposti koju je u pijanom stanju učinio i štete koju je svojim ponašanjem proveo 1. ožujka ove godine. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, nakon provedenih izvida, naime, otvorilo je istraživanje i ispitalo je Bočkaja „zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela nepružanja pomoći.“ Za prvo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za drugo do tri godine zatvora.

Podsjetimo, riječ je o poznatom slučaju Bočkajevog uleta Mercedesom E klase u prodajni prostor INA-ine benzinske crpke u Kanižlićevoj ulici u Osijeku, na povratku s koncerta folk zvijezde Saše Matića.

Bočkaj je uletio automobilom u trgovinu i osim što je izazvao materijalnu štetu, pri tome je ozlijedio prodavačicu, a onda pobjegao s mjesta nesreće.

Naknadno je utvrđeno da je u krvi imao najmanje 1,86 promila alkohola. U priopćenju ODO-a navodi se da je Bočkaj „došao do benzinske pumpe te zaustavio automobil ispred ulaza u trgovinu benzinske pumpe kako bi njegov suvozač otišao u trgovinu, pa za vrijeme dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti, nije automobil ugasio niti mjenjač stavio u neutralan položaj, već se tijelom okrenuo unazad razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila, nakon čega je bez razloga pritisnuo papučicu gasa uslijed čega je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu ženske osobe koja je stajala na ulaznim vratima trgovine.

FOTOGALERIJA: Posljedice nesreće koju je skrivio Bočkaj

Automobil je zatim u brzini ušao u prodajni prostor te prošao neposredno pored djelatnice trgovine, a potom prednjom stranom automobila nagurao police s robom i prodajni pult na drugu djelatnicu pritisnuvši je uza zid trgovine pri čemu je ona zadobila tjelesne ozljede (distorzija nožnog zgloba).“ Bočkaj je nakon toga izvezao automobil iz trgovine te se udaljio s mjesta nesreće bez da je pomogao djelatnici trgovine „iako je vidio da je prikliještena uz zid i da se ne može pomaknuti.“

Podsjetimo, NK Osijek tada je Bočkaja promptno kaznio i izbacio iz kadra prve momčadi te mu poslije dodijelio posebnog trenera. Predsjednik kluba Ivan Meštrović tada je poručio da za takve grijehe oprosta nema i da NK Osijek nije ustanova za liječenje ovisnosti, okarakteriziravši Bočkaja izdajnikom i poručivši da više neće biti fizički prisutan u Gradskom vrtu kao igrač. No, mjesec i pol dana poslije Meštrović je popustio molbi novog trenera Dine Skendera i dopustio Bočkaju povratak u prvu momčad, kazavši da je svoje osobne interese podredio interesima kluba.

No, za Bočkaja problemi zbog gluposti koju je učinio nisu završili, a i tada se znalo da ODO radi izvide o ovom događaju, koji su sada rezultirali otvaranjem istraživanje. Sve je potrajalo duže od uobičajenoga i jer je ODO morao sve raditi ispočetka, budući da PU osječko-baranjska ovaj slučaj nije tretirala kao kazneno, nego kao prekršajno djelo, pa je tužiteljstvo moralo samo otvoriti i obaviti izvide, odnosno odraditi posao koji policija nije odradila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:06