ZLOČIN NA NASIPU

Ovo je Leopold B., osumnjičen za ubojstvo poznate grafičke dizajnerice: Doveden na ispitivanje, skrivao je pogled

Neki od njezinih prijatelja znali su da se "viđa s nekim likom koji ju smara", ali ga osobno nisu upoznali

Privođenje osumnjičenog Leopolda

 Zeljko Puhovski/Cropix

Policija je jutros u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici dovela Leopolda B. (48), koji je osumnjičen da je u ponedjeljak navečer na Savskom nasipu u novozagrebačkom Blatu nožem prerezao vrat Kristini K.K. (48) s kojom je bio u vezi i zatim okrenuo broj 192. Vezanih ruku lisicama i odjeven u jednokratno odijelo, jer mu je odjeća izuzeta i poslana na vještačenje, a i s vidljivom ozljedom srednjeg prsta lijeve ruke koju je navodno zadobio tijekom zločina, skrivao je pogled i gledao u pod dok je izlazio iz policijskog kombija i ulazio u zgradu suda.

Tereti ga se za teško kazneno djelo nad ženskom osobom te mu prijeti najmanje 10 godina zatvora. Kako smo već jučer objavili, osumnjičeni se branio šutnjom. No, netom nakon jezivog zločina, počinjenog 6. svibnja oko 19.15 sati pet metara od obale i 100-tinjak od nasipa koji dijeli Savu od nikad dovršene sveučilišne bolnice, policajcima se sjedeći u visokoj travi uz tijelo pravdao da ga je "ona ničim izazvana napala, a on se branio i da nije imao namjere joj nauditi".

image

Privođenje osumnjičenog Leopolda

Zeljko Puhovski/Cropix

Još se uvijek čekaju nalazi obdukcije Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je tijelo ubijene grafičke dizajnerice prevezeno, kao i analize krvi i urina osumnjičenog kako bi se utvrdilo je li u sebi imao možda alkohola ili, pak, neku nedopuštenu supstancu.

Ujedno će o tim detaljima ovisiti i daljnji tijek istrage kao i rezultati vještačenja kojima će biti podvrgnut upravo kako bi se otklonile sumnje u njegovu (ne)ubrojivost u vrijeme svirepog zločina.

image

Privođenje osumnjičenog Leopolda

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Privođenje osumnjičenog Leopolda

Zeljko Puhovski/Cropix

S obzirom na inicijalne tvrdnje nakon kojih je potom odlučio šutjeti pred istražiteljima, možda će i sadržaj njihovih mobitela kriminalistima biti od koristi kako bi rekonstruirali što vjerodostojnije posljednje sate i dane pokojne žene, ali i ophođenja osumnjičenog prema njoj. Kako su nam jučer neki od njezinih prijatelja rekli, znali su da se "viđa s nekim likom koji ju smara", ali ga osobno nisu upoznali. No, kakvi god budu rezultati daljnjih izvida, nikakva utjeha neće biti Kristininoj obitelji koja se priprema za posljednji ispraćaj.

image

Privođenje osumnjičenog Leopolda

Zeljko Puhovski/Cropix

Njezinoj djeci, kažu nam upućeni u problematiku, ta informacija o ubojstvu i dalje ne ide u glavu. Jer oni su je tu večer čekali, ali umjesto majke kojoj su bili sve na svijetu, na vrata im je stigla policija i srušila svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:54