POGLEDAJTE VIDEO

Ovo je muškarac čiji je staford na ulici izgrizao djevojčicu (5): ‘Odj***e! U čemu je problem?‘

Robert H. (48) je u trenutku incidenta, kada mu je pas pobjegao, imao 4,07 promila alkohola

Robert H. snimljen u razgovoru s novinarima

 Screenshot; Željko Puhovski/CROPIX

"Medo nikada nije napadao ljude, baš nikada. Znao je napasti druge pse i mačke, ali ljude nikada. Najvjerojatnije je da se zaigrao, no sumnjam da je išao ugristi dijete."

Rekla nam je ovo jedna stanovnica ulice Kustošijski venec, u kojoj je prije tri dana američki stafordski terijer napao petogodišnju djevojčicu te je ugrizao za nogu, a policija je zbog nedržanja psa pod nadzorom protiv njegova 48-godišnjeg vlasnika podnijela kaznenu prijavu zbog tzv. dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom.

Policija je jedan od razloga za vlasnikovu krivnju pronašla i u činjenici da je, u trenutku kada mu je pas pobjegao, imao 4,07 promila alkohola u krvi.

"Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 5. siječnja 2023. oko 16.45, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete pritom joj nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice", izvijestila je policija danas ujutro.

Dijete je, kako smo pak doznali, osim što je pretrpjelo strašan šok, u napadu staforda samo lakše ozlijeđeno.

"Djevojčica je zadobila nekoliko manjih i plićih rana donjih ekstremiteta, bez lomova, ozljeda tetiva i krvnih žila. Puštena je na kućnu njegu uz antibiotike i analgetike, a utvrđeno je da je pas uredno cijepljen", rekli su iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj gdje su pregledali djevojčicu nakon napada.

image

Kuća Roberta H. čiji je pas izgrizao petogodišnju djevojčicu

Željko Puhovski/CROPIX

Psa ne krive ni pojedini članovi obitelji napadnute djevojčice, koji su kratko rekli da je cijela priča prenapuhana, no u četvrtak poslijepodne susjedima koji su čuli vrištanje ta priča se nije činila bezazlenom.

Naime, koliko smo uspjeli rekonstruirati, djevojčica se Kustošijskim vencem šetala sa svojom tetom; inače ne živi u tome kvartu, nego je došla u posjet rodbini. U jednome trenutku napao ju je staford koji je pobjegao iz obližnjega dvorišta Roberta H. (48), a vlasnik je pritom vikao na psa da se vrati u dvorište inače će ga "odvesti u šinteraj".

Pas je najprije prišao djetetu s leđa te skočio na njega pokušavši ga ugristi za leđa, no nije uspio zbog jakne. Teta je tada podigla djevojčicu u zrak, a pas je misleći da je u pitanju neka igra ugrizao dijete za lijevu nogu, na sreću ne jako. Čuvši vrisku, susjedi su pohitali na cestu, a jedan od njih navodno je uzeo nož kako bi otjerao psa.

image

Kuća Roberta H. čiji je pas izgrizao petogodišnju djevojčicu

Željko Puhovski/CROPIX

Kako su nam susjedi rekli, Medo je i prije znao lutati bez nadzora, a u najmanje dva navrata napao je pse koje je susreo na ulici, no kako su nam susjedi rekli, nikada nije napao ljude. Štoviše, u susjedstvu ga se, navodno, nisu bojali, nego su mu i davali jesti.

"Ja tu svakoga dana svojega psa šetam i nikada nije bilo problema. Jede mi iz ruke, vjerujte mi", rekao nam je jedan susjed.

No, puno manje lijepih riječi susjedi su imali za vlasnika Roberta H., koji je, nakon napada svojeg psa u četvrtak, s 4,06 promila završio u policiji i, navodno, poslije na triježnjenju.

image

Ograda kuće Roberta H. čiji je pas izgrizao petogodišnju djevojčicu

Željko Puhovski/CROPIX

Danas se pak automobilom oko 13 sati dovezao kući te nije bio raspoložen ni za kakav razgovor s novinarima koje je zatekao ispred kuće i koji su ga upitali da iznese svoju verziju događaja. "Daj od.....e!" promrmljao je te rekao da ga nitko nema pravo snimati i da će podnijeti tužbe jer se pišu neistine. Kada smo dometnuli da on onda kaže što je istina, odbio je.

"U čemu je problem? Ja nemam izjave nikakve. Sve što je policija rekla... Sve što je snimljeno je tajno i nemamo razgovora o tome. Vi snimajte koliko hoćete", rekao je pa automobil uvezao u dvorište, zatvorio kapiju i ušao u kuću.

Medo je, kako smo doznali, završio u karanteni azila za životinje u Dumovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2023 09:43