UBOJICA IZ KOPRIVNICE

Posvađao se sa suprugom pa krenuo u krvavi pohod: ‘Tražio sam ju! Da, upiknul sam ga...‘

Belanijevu krvavom pohodu prethodila je svađa u rastrojenom stanju sa suprugom u kući

Bojan Belani, osumnjičeni za ubojstvo u Koprivnici 

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Bojan Belani (38), koji je u srijedu oko ponoći ničim izazvan bešćutno kuhinjskim nožem nasrnuo na susjeda Ivana V. (68) u Zagorskoj ulici u Koprivnici, završio je u istražnom zatvoru kojI mu je odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu. Pritvor mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke, točnije na suprugu i susjede koji su svjedočili hororu, a postoji i opasnost od ponavljanja djela jer je riječ o recidivistu, s obzirom na to da je Belani nepravomoćno osuđen na zatvor zbog droge.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na ispitivanje u tužiteljstvo je doveden spuštenog pogleda i pognute glave na čijim su se obrazima ocrtavale ozljede od njegova divljanja.

"Nije istina da mi nije žao... Tu večer sam se posvađao sa ženom oko prometne nesreće koju sam imao nedavno. Napao sam ju te smo otišli spavati. I onda je ona nekud otišla tijekom noći. Ja sam se trznuo i krenuo van. Ne znam zašto, ni kuda, ni od koga sam bježao. Ušao sam u neku otključanu kuću u kojoj je bio neki sijedi čovjek kojeg ne poznajem. Posvađali smo se i točno je da sam ga upiknul, ali ne znam ni zašto, ni koliko puta. Sve mi je mutno", rekao je u svoju obranu Belani koji je inače liječeni ovisnik i na supstitucijskoj terapiji.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/Cropix

I dok se susjedi pokojnog umirovljenog željezničara, koji je preminuo od višestrukih ubodnih rana nožem, raspituju oko pogreba gdje će i kada biti, malo je reći da im je laknulo što tog novog susjeda duži period neće vidjeti.

Kako smo pisali, Belanijevu pohodu prethodila je svađa u rastrojenom stanju sa suprugom u kući. Ona je pred njim krenula bježati niz ulicu preko polja pa je Belani u potrazi za njom kucao po kućama. Tako je navalio lupati na vrata i pokojnog Ivana V.

Čim mu je uletio u kuću, a s obzirom na zapomaganje koje je uslijedilo, Belani ga je krenuo ubadati kuhinjskim nožem, a presudila je ubodna rana u desni dio prsišta.

image

Bojan Belani, osumnjičeni za ubojstvo u Koprivnici

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Neki od susjeda, kad su čuli buku izvana, ustali su iz svojih kreveta te su počeli gledati kroz prozore. S velikom dozom straha izašli su na ulicu, a jedan od susjeda ušao je i u dom nesretnog Ivana koji je ležao na podu u lokvi krvi. No bilo je već prekasno. Nije pokazivao znakove života, a osumnjičeni je, ne mareći što je učinio, pokušao dalje po kućama lupati, ali nije uspio. Nesuvislo je galamio i sa sebe je svlačio odjeću, ali su ga zgroženi susjedi spriječili da pobjegne do dolaska policije. Bio je uporan u potrazi za svojom suprugom s kojom se u Zagorskoj ulici skrasio prije tri mjeseca, nakon što je ona kupila tu kuću, odakle je krenuo u svirepi pohod.

Je li bio pod utjecajem alkohola, opijata ili možda nekih lijekova, bit će poznato narednih dana kada stignu analize izuzetih uzoraka krvi i urina. Ujedno će o toj činjenici ovisiti i njegova ubrojivost u vrijeme zločina kojim je posijao strah u ulicu, kao i finalna sudska kazna.

image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Bojan Belani

Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:44