ODREĐEN MU ISTRAŽNI ZATVOR

Majka izljubila vojnika koji je u Sl. Brodu brutalno pretukao ‘Djeda Mraza‘: ‘Nemoj ništa govoriti‘

Nakon pola sata u tužiteljstvu, posrnuli vojnik je vraćen u pritvorsku jedinicu

Privođenje vojnika

 Nenad Opacak/Cropix/

Nakon što je pola Badnjaka, te cijeli Božić proveo pod ingerencijom policije jer je pretukao Djeda Mraza točnije Kristijana E. (21), 24-godišnji pripadnik HV-a Matej M. doveden je na Štefanje na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Nakon pola sata u tužiteljstvu, koje je za njega zatražilo pritvaranje, posrnuli vojnik je odveden dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pred zgradom suda vojnika je dočekala majka. Zamolila je policajce koji su Mateja M. u lisicama odvodili k sucu, samo da joj dopuste da ga poljubi. Nakon poljubaca mu je, prema pisanju Plusportala.hr sugerirala da ništa ne govori. Za isti portal se majka osumnjičenog vojnika još požalila da je cijela obitelj zbog svega izložena strašnim prijetnjama radi kojih ne žive već tri dana. Napomenula je pritom i kako će istina izaći na vidjelo.

Inače, osumnjičenom M.M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena stegovna kazna, no od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih kao uzoran vojnik, dobio i nagradni dopust. Kako god, njegovo ponašanje na Badnjak u pola bijela dana kojem su svjedočili deseci osoba u centru Slavonskog Broda, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH je kršenje vojne stege tako da će se narednih dana dalje odlučivati i o njegovoj vojnoj sudbini kojom si je, kažu nam upućeni u problematiku, zasigurno zapečatio karijeru.

Podsjetimo, do uhićenja 24-godišnjeg vojnika je došlo u popodnevnim satima na Badnjak nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba. Građani su mobitelima snimili nesvakidašnje nasilje čije su uznemirujuće snimke vrlo brzo preplavile internet te obišle i zgrozile zemlju. Pretučeni Djed Mraz je zadobio teške ozljede u vidu puknuća lijevog bubnjića te je nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici otpušten na kućnu njegu.

Otac Djeda Mraza je okupljenim novinarima ispred bolnice rekao da je zgrožen činom kao i samom snimkom premlaćivanja njegova sina, koju nema snage gledati. Za sve su krivi, kazao je pritom, bomboni i kondomi koje je iz kurtoazije dijelio njegov sin prolaznicima – točnije djevojkama je dijelio bombone a dečkima kondome. No svjedoci kažu da ih je dijelio uz šaljive ali i malo neprimjerene komentare koji su bili okidač za divljaštvo koje je šokiralo sve.

image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix

Naime, uslijedila je tučnjava više osoba koja je kulminirala kada je mladić odjeven u Djeda Mraza pao na pod i kao da je završio u nesvijesti. I tom ga prilikom, tako onemoćalog, brutalno nogom u glavu udara drugi poprilično razjareni mladić.

Iz brodske policije jučer su priopćili detalje svog postupanja.

image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix

- Naime, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu u Ulici Šetalište braće Radić. Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile – rekli su jučer iz policije koja je protiv 21-godišnjaka podnijela optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Međutim, tu za njega nije bio kraj jer se obrada nad njim nastavila zbog sudjelovanja u tučnjavi, a fokus kriminalističkog istraživanje je postao 24-godišnjako kojeg se sumnjiči da je ‘Djedu Mrazu‘ nanio teške ozljede. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
image
Nenad Opacak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:41