TRAGEDIJA NA A3

Ispitan vozač autobusa u kojem je poginulo 10 osoba: ‘Branio se šutnjom, razumije hrvatski‘

Vozača su dopratila dvojica policajaca, ruke su mu bile vezane lisicama, na licu je imao maskicu, a glavu je uglavnom držao pognutom
 Danijel Soldo/Cropix

Vozač autobusa smrti koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda, 52-godišnji državljanin Kosova, danas je u 13 sati iz policije, gdje je prenoćio, priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a nakon toga će biti priveden sucu istrage Županijskog suda. S obzirom na težinu djela, a i da se ne radi državljaninu Republike Hrvatske, sasvim je izvjesno da će mu biti određen istražni zatvor.

Policiji je priznao je da je zaspao za volanom, no u tužiteljstvu se odlučio braniti šutnjom.

- Osumnjičeni se branio šutnjom, te nismo dobili njegovu obranu. Bit će doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, te će biti predloženm istražni zatvor o kojemu će sudac istrage odlučivati sutra u 9 sati. Nakon ispitivanja, vozač je vraćen pritvorskom nadzorniku - rekao je Franjo Kopunić, zamjenik županijke državne odvjetnice u Slavonskom Brodu.

image
Danijel Soldo/Cropix

Glasnogovornik PU brodsko-posavske Damir Brezić Jutarnjem listu je potvrdio da je vozač u policiji ispitan bez odvjetnika, ali i bez tumača albanskog jezika, "jer dobro razumije hrvatski jezik". Na daljnjim ispitivanjima u tužiteljstvu te na sudu trebao bi dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti.

image
Danijel Soldo/Cropix

Vozača su dopratila dvojica policajaca, ruke su mu bile vezane lisicama, na licu je imao zaštitnu maskicu, a glavu je uglavnom držao pognutom. Na košulji je imao tragove krvi od jučerašnje tragedije. Također je izvjesno da će kosovskom vozaču suditi hrvatsko pravosuđe. Naime, ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je jutros u Slavonskom Brodu izjavio kako Kosovo neće tražiti izručenje vozača.

image
Danijel Soldo/Cropix

- Mi poštujemo zakone države u kojoj se nesreća dogodila te će se postupak protiv njega voditi ovdje u Hrvatskoj - kazao je ministar.

U ovom trenutku za osmero poginulih je utvrđen identitet, za dvoje se još utvrđuje. Na tijelima pet osobe je obavljena obdukcija. Jutarnji list doznaje da je najmlađa smrtno stradala osoba bila u dobi od 18 godina, a najstarija u dobi od 65 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:52