OKORJELI RECIDIVIST

PAO LOVAC NA ZG TAKSISTE Policija konačno uhvatila fantoma koji je izigravao mušteriju pa uz prijetnju oružjem nasrtao na vozače i otimao im aute

 
 CROPIX

Zagrebački taksisti, ako je suditi prema noćašnjem uhićenju, konačno mogu odahnuti. Nakon serijskog napada na pružatelje taksi usluga, od kojih su dvije bile pripadnice nježnijeg spola, te krađa njihovih vozila, zagrebački policajci stavili su lisice na ruke 33-godišnjem G.K., okorjelom recidivistu.

Misterioznog napadača na taksiste uspjeli su "povezati", kako doznajemo, s desetak razbojništava, od čega su četiri nad vozačima taksi Cammea i Ubera u protekla tri tjedna. No, G. K. je došao u napast i da, usput, opljačka i nekoliko kioska. Mjesto svih akcija? Uglavnom Novi Zagreb, gdje je naoružan pištoljem, kretao u lopovluk ili ga tu finiširao. Ukupna šteta? Neznatna u odnosu na posijani strah, nelagodu i nesigurnost koja se uvukla među vozače.

Podsjetimo, G.K. je, sumnja se, posljednji put utjerao strah u kosti prošlog petka vozačici Ubera A. V. (37), kojoj je, uz prijetnju pištoljem, ukrao novac. Zatim ju je na ledini Rakitovca izbacio iz BMW-a, koji je pronađen dva dana kasnije u Vukomercu. I prva žena u tom lancu napada, također je vozila za Uber. Ta 39-godišnja vozačica napadnuta je 15. veljače u Mičevcu, kada ju je lopov naprasno udario drškom pištolja po ramenima i po vratu nakon što ga je zamolila da barem mobitelom, koji joj namjerava uzeti, dopusti poziv svojoj djeci. Osim bez mobitela i novca, ostala je i bez auta koji je pola sata kasnije nađen u susjednom naselju.

Ponovno u Mičevcu, ali 22. veljače, napadnut je prema istom obrascu i vozač Cammea. U ulozi klijenta, napadač je prvo u Folnegovićevom naselju zatražio vožnju do Mičevca. Kada su tamo stigli, umjesto da plati, izvadio je pištolj i repetirao ga vozaču u potiljak te mu uzeo novčanik. Na kraju ga je i istjerao iz auta, koji su 10 sati kasnije pronašli cammeovci nepropisno parkiranog kraj jedne garaže u Dugavama.

Dva dana poslije na udaru je opet bio Cammeo, a 39-godišnji vozač je napadnut u Trnskom. Uz riječi: "Pucat ću ti u rame", novozagrebački razbojnik mu je ukrao nekoliko stotina kuna.

Cammeo zahvaljuje policiji

U posebnom priopćenju taksi prijevoznik Cammeo se zahvaljuje zagrebačkoj i velikogoričkoj policiji, kao i svima drugima koji su doprinijeli identificiranju i uhićenju razbojnika koji je počinio više razbojstava nad taksi vozačima, među kojima i nad dva vozača Cammea.

Sigurnost vozača, koji su izloženi na cesti, mora biti imperativ svih nas. Cammeo već godinama radi na razvoju i implementaciji IT i drugih sigurnosnih rješenja koji su doprinijeli značajnom smanjenju napada i razvojstva.

Pozivamo i druge taksi prijevoznike na zajednički susret s ciljem zajedničkog rada na sigurnosnom aspektu.

Upravo suradnjom i zajedničkim angažmanom možemo značajno smanjiti broj napada, kao i vrijeme prve reakcije do pomoći svim kolegama.

Cammeo će i nadalje raditi na povećanju sigurnosti svojih vozača, dodatnom edukacijom i implementacijom novih tehnologija, kao i pojačanom tjelesnom zaštitom na cesti, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:19