ISTRAGA U TIJEKU

PETRINJSKA POLICIJA NA NOGAMA! Sve raspoložive snage traže dva mladića koji su sinoć noževima izboli vojnika i njegova prijatelja

Petrinja, 310119.
Reportaza o trenutacnoj drustveno-politickoj situaciji u gradu Petrinji.
Na fotografiji: centar grada.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Matija Djanješić / CROPIX

Petrinja, ilustracija policije

 

Petrinjska policija od petka u 3.30 sati je na nogama. Intenzivno tragaju za napadačima koji su pokušali ubiti dvojicu 22-godišnjaka od kojih je jedan, kako doznajemo, hrvatski vojnik! Naime, kobni događaj zbio se pred zoru u Sisačkoj ulici u Petrinji kada su se, prema informacijama s mjesta događaja vojnik i njegov prijatelj vraćali kući iz noćnog izlaska.

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, skupina nepoznath mladića ih je presrela te divljački napala. Napadači su ih, navodno, izboli noževima  i potom pobjegli u noć ostavivši ih krvave na cesti da se snalaze. Ubrzo je po njih došla Hitna pomoć koja ih je prevezla u sisačku bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede, a sreća u nesreći je da su izvan životne opasnosti.

Policija je na mjestu obračuna nekoliko sati vršila očevid te izuzimala tragove koje su napadači eventualno ostavili za sobom, a hoće li im snimke nadzornih kamera na pojedinim objektima uzduž Sisačke ulice biti od koristi kako bi što prije ušli u trag počiniteljima, pokazat će istraga.

Prema dosad prikupljenim informacijama, kada se počiniteljima uđe u trag, biti će kazneno prijavljeni za pokušaj ubojstva.

Da je ozlijeđen vojnik, potvrdio je i MORH te dodaju da je mladić zadobio teške ozljede izvan redovnog vremena dakle izvan vojne službe.

Mještani Petrinje su zgroženi činom.

- Nekad nam se čini da rat još traje. Čuli smo za događaj i čuli smo da netko viče u pomoć, a nekih 20-ak minuta nakon tih krikova prošla je Hitna pomoć i policija. Priča se da su te dečke napali pripadnici manjine koji često znaju raditi nerede. Sve u svemu sramota. Nadam se da su ozljeđeni dečki dobro - rekla nam je jedna mještanka Petrinje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo