STRAVA U KAŠINSKOJ SOPNICI

PIJAN GURNUO ŽENU NA STOL SA STAKLENOM PLOČOM, PALA JE I ISKRVARILA 'Moj tata definitivno ne bi udario mamu niti joj naudio, pa on je malen i žgoljav'

Ilustracija
 Emica Elvedji / CROPIX

Zbog sumnje da je prouzročio smrt iz nehaja svoje supruge Z.T. (42) u ponedjeljak navečer u obiteljskoj kući u Kašinskoj Sopnici, zagrebačka policija uhitila je i kazneno prijavila 50-godišnjeg S.T.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. U slučaju da mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Rana na nozi

Zagrebački kriminalisti uvjereni su da se 50-godišnjak u ponedjeljak između 19.15 i 21.30 sati posvađao s partnericom. Ubrzo je svađa prerasla u fizički obračun pa je u trenutku bijesa, ali i pod utjecajem alkohola, partnericu s kojom ima dvoje djece, snažno odgurnuo. Nesretna žena je pritom pala na drveni stol na kojem je bila velika staklena ploča te je, smatra policija, uslijed zadobivenih ozljeda, 42-godišnjakinja preminula. S obzirom na to da je na tijelu bilo nekoliko reznih rana od stakla, prevezena je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda. Očito je bila kobna rezna rana na nozi zbog koje je, kažu nam upućeni u problematiku, iskrvarila. - Ja i moja sestra svjesni smo užasne situacije u kojoj smo se našli. Po dolasku kući u ponedjeljak navečer, odmah smo zvali Hitnu pomoć i policiju. Mogu samo reći da moj tata definitivno ne bi udario mamu niti joj naudio, pa on je malen i žgoljav - rekao nam je kratko shrvani sin preminule žene.

Mještani Kašinske Sopnice ostali su začuđeni smrću njihove mlade susjede te s nevjericom prepričavaju lijepe trenutke i ugodne razgovore koje su proveli s njom.

- Začudili smo se što je naša susjeda umrla tako naglo. Borila se za djecu da im ništa ne fali u životu. Ima predivnog sina i predivnu kćer. Jutro nakon što je umrla, išla sam im ispred kuće zapaliti lampaš i pomoliti se da dragi Bog da snage njezinoj djeci da izdrže.

A kad sam ušla u dvorište, kako bih mužu i djeci izrazila sućut, susjed preko puta mi je doviknuo da kucam za badava jer su pokojničin muž i djeca odvedeni na policiju, valjda kako bi rasvijetlili slučaj - ispričala nam je jedna od susjeda preminule žene.

Naglašava kako je riječ o “doista dobroj obitelji koja djecu pokušava izvesti na pravi put unatoč nedaćama koje život nosi”.

Čula se prepirka

- Susjed S.T. je prije par godina obolio na psihu, ali se izvukao. Inače obitelj živi od njegove skromne mirovine i njezine plaće koja isto nije bila velika. Pa kako će njihova dječica sve ovo prebroditi? Susjeda Z.T. je bila najčvršći stup njihova doma. Doista ne mogu vjerovati da bi joj muž namjerno naudio.

Ponekad je znao popiti, ali ništa drastično da bi, barem mi u ulici, čuli da radi nered u kući.

Inače, tu večer se čula neka prepirka, kao neko predbacivanje zbog alkohola, ali ništa nije ukazivalo na dramatične trenutne iza četiri zida - zaključila je druga susjeda tvrdeći kako “S.T. nikada ne bi digao ruku na partnericu jer bila mu je, baš kao i djeci, cijeli svijet”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:04