NESREĆA U ZAGREBU

Počelo suđenje Draženu Ladiću: Nisam kriv! Tužitelji traže uvjetnu kaznu zatvora

 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - Nekadašnji golman vatrenih i bivši izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić na zagrebačkom Općinskom sudu izjasnio se kako nije kriv za prometnu nesreću u rujnu prošle godine u kojoj su ozlijeđena petorica mladića, od kojih dvojica teže.

Ladić je zanijekao tvrdnje tužiteljstva koje tvrdi da je Mercedesom E320 prošao kroz crveno svjetlo na križanju Kačićeve i Klaićeve nakon čega se sudario s Renault Cliom. Dražen Ladić nije vozio pod utjecajem alkohola.

Tužiteljstvo traži da se Ladiću dosudi uvjetna zatvorska kazna od godine i osam mjeseci uz rok kušnje od četiri godine jer je u nesreći ozlijeđeno više osoba, među kojima i maloljetnici, a Clio je u potpunosti uništen. Traže i oduzimanje vozačke dozvole.

Ladić je na suđenju podsjetio da je vještačenjem utvrđeno da je on vozio prije nesreće 58 kilometara na sat, a Clio, koji je dolazio iz suprotnog smjera, išao je čak 113 kilometara na sat.

U vještačenju se ne spominje je li Ladić poštivao prometnu signalizaciju. Prvi svjedok na suđenju bit će upravo sudski vještak.

Svjedočit će i osobe koje su u istražnom postupku tvrdile da su vidjele Ladića kako prolazi kroz crveno.

Iduća rasprava zakazana je za 2. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:44