HOROR

POČELO SUĐENJE NAČELNIKU OPĆINE 'Nisam silovao tu ženu u vatrogasnom domu'

Načelnik Željko Prigorac tvrdi da je ona “navlačila” na seksualni odnos njega, no žrtva to opovrgava
Načelnik općine Lasinja Željko Prigorac kao kandidat HDZ-a u dva je navrata osvojio načelnički mandat, ali je u međuvremenu istupio iz stranke
 Robert Fajt / CROPIX

- Ne osjećam se krivim - rekao je s optuženičke klupe na Županijskom sudu u Karlovcu načelnik općine Lasinja Željko Prigorac (55) sutkinji Elmi Kaleb Mamić, predsjednici sudskog vijeća koje će odlučivati je li u kolovoza 2018. u prostorijama mjesnog DVD-a silovao 37-godišnjakinju.

Iako je na sud bila pozvana navodna žrtva, ona se tamo nije pojavila, već je došao njezin odvjetnik Hrvoje Medarić.

Prigorac je kao kandidat HDZ-a u dva navrata osvojio načelnički mandat u Lasinji, ali je u međuvremenu istupio iz stranke. Željka Prigorca se tereti da je 16. kolovoza 2018. u vremenu od 1.00 do 1.15 sati u Lasinji, u prostorijama vatrogasnog doma, s nakanom zadovoljenja svoga spolnog nagona, žrtvu, dok je izlazila hodnikom presreo i uhvatio rukama za gornji dio tijela, izgurao je uz stepenice na kat doma, u sobu, te je gurnuo leđima prema stolu i prislonio uz stol, a potom, s ciljem slamanja njezina otpora i rukom držao njene ruke iznad glave - silovao.

Tijekom ranijeg ispitivanja okrivljeni je sve porekao tvrdeći da između njega i oštećene nije bilo nikakvog seksualnog kontakta, nego da je kritične večeri ona u stvari njega “navlačila” na seksualni odnos, ali da on na to nije pristao. Njezina je verzija bitno drukčija.

- Krenula sam hodnikom, a on mi je prišao, primio me rukama za gornji dio tijela. Ostala sam u šoku, shvatila sam što želi, te mu rekla: ‘Nemojte biti glupi, budite pametni, nema ništa od toga’. Šutio je i krenuo me gurati prema stepenicama na kat te me izgurao u neku mračnu sobu. Tamo me gurnuo prema stolu, licem sam bila okrenuta prema njemu. Jednom rukom je držao moje obje ruke iznad glave. Nisam se mogla obraniti. Silovao me. Derala sam se na njega, govorila sam mu da ga mrzim, a on je šutio - ispričala je tužitelju oštećena tvrdeći da ju joj je nakon svega predložio da se nađu na kavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:19