PETAR BOČKAJ

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZVIJEZDE OSIJEKA Pijan razvalio pumpu i ozlijedio djelatnicu, klub ga prvo potjerao, a sad mu plaća odvjetnika

 
 Hanza Media

Petar Bočkaj, 23-godišnji nogometaš Osijeka, ide na sud zbog događaja od 1. ožujka ove godine, kad je u pijanom stanju na povratku s koncerta turbofolk pjevača Saše Matića svojim Mercedesom AMG E 43 razvalio prodajni prostor Inine benzinske postaje u Kanižlićevoj ulici u Osijeku.

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi dva su kaznena djela zbog kojih je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo optužnicu protiv Bočkaja.

No, osim što je izazvao krš i lom na benzinskoj, Bočkaj je pritom ozlijedio i prodavačicu koju je ostavio prikliještenu između pulta i zidnih polica, sjeo u drugi automobil, kojim je po njega došao prijatelj, i pobjegao s mjesta nesreće.

Policija ga je naknadno pronašla u njegovom podstanarskom stanu i tada je utvrđeno da je imao najmanje 1,86 promila alkohola u krvi.

Podsjetimo, Bočkaj je na povratku s Matićevog koncerta stao na benzinsku postaju, nakon čega je njegov suvozač otišao u trgovinu. Nogometaš je za to vrijeme okrenut unazad razgovarao sa suputnicama koje su bile na stražnjem sjedalu vozila, a onda je u jednom trenutku "zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti" pritisnuo papučicu gasa. Budući da automobil prethodno nije ugasio, niti je mjenjač stavio u neutralan položaj, vozilo je naglo krenulo naprijed.

Pri tome je prošao pokraj jedne ženske osobe koja je stajala na ulazu u trgovinu, potom i pokraj jedne prodavačice, a onda se zabio u pult koji je nagurao prema drugoj prodavačici koja je stajala iza njega. Od siline udara djevojka je ostala pritisnuta između pulta i zidnih polica, pri čemu je zadobila distorziju nožnog zgloba, što joj je naknadno utvrđeno u KBC-u Osijek.

Bočkaj je, pak, svoj automobil izvezao iz trgovine i pobjegao s mjesta nesreće, iako je vidio da ozlijeđenoj djevojci treba pomoć. NK Osijek tada ga je udaljio iz prve momčadi, a predsjednik kluba Ivan Meštrović kazao je da je to neoprostiv grijeh te da klub nije ustanova za liječenje ovisnosti. Bočkaja je, pak, okarakterizirao kao izdajnika, ali ga je mjesec i pol dana poslije, na zamolbu tadašnjeg trenera Dine Skendera, pomilovao i vratio u momčad. Nogometaš je u međuvremenu izazvao još jednu prometnu nesreću.

Bilo je to 3. kolovoza u Reisnerovoj ulici u Osijeku u poslijepodnevnim satima. Tada je istim automobilom zbog neprilagođene brzine izletio s ceste i udario u omanje stablo te jedan parkirani automobil. Ozlijeđenih nije bilo, niti je Bočkaj tada bio pijan. Njegovi prijatelji i poznanici kažu da se od događaja iz ožujka ostavio alkohola, a sve zamolbe za medijskim istupom je odbio. Trenutno je ozlijeđen, a u NK-u Osijek, koji prolazi turbulentno razdoblje, s nestrpljenjem očekuju njegov povratak na travnjak, s obzirom na to da im je jedan od ključnih igrača.

Inače, događaj od 1. ožujka PU osječko-baranjska tretirala je kao prekršajno djelo, no ODO u Osijeku s time se nije složilo, pa su otvorili ponovni postupak koji je rezultirao optužnicom. Za prvo kazneno djelo koje mu se stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za drugo do tri godine zatvora. Klub će, pak, ovaj put stati uz igrača.

- Kao legalisti poštujemo postupanje pravne države, ali kao klub ćemo našem igraču pružiti savjetodavnu i pravnu pomoć, jer se ovime ugrožavaju i naši interesi. Naime, pravni postupak može Bočkaja destabilizirati u svakodnevnom izvršavanju dužnosti, a nama je cilj da se to ne odrazi na njegove izvedbe na terenu - rekao je predsjednik Meštrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:19