OSUĐEN MLADIĆ

POKUŠAO SILOVATI DJEVOJČICU (15) Pozvao ju da mu očisti stan pa nasrnuo na nju. U trenutku napadačeve nepažnje uspjela je dečku poslati poruku...

 
Ilustracija
 Maksim Evdokimov / Alamy / Alamy / Profimedia

Zbog pokušaja silovanja i protupravnog oduzimanja slobode 15-godišnje djevojčice koju je angažirao da mu za novac očisti stan, na jednom sudu na istoku zemlje nepravomoćno je ovih dana osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu 26-godišnjak, inače višestruko osuđivani lopov.

On je prije dvije godine u lipnju u večernjim satima pozvao srednjoškolku da mu očisti stan jer je znao da se time u slobodno vrijeme bavi kako bi pripomogla osiromašenom kućnom budžetu.

Po ulasku u stan uputio ju je u spavaću sobu gdje je bio najveći nered.

Dok je maloljetnica mijenjala posteljinu, 26-godišnjak ju je obgrlio rukama oko struka, odgurnuo na ležaj i pokušao silovati. Stavio joj je i ruku preko usta kako ne bi dozivala upomoć, a pritom ju je ispitivao o njezinom seksualnom životu te ju uvjeravao da će joj se, ono što slijedi, svidjeti.

Jedva ga je nekako uspjela odgurnuti i pobjeći do ulaznih vrata stana no tamo ju je sustigao i posjeo na stolicu. Iako je preklinjala da ju pusti, on se na to oglušivao, a u jednom trenutku njegove nepažnje, djevojčica je uspjela kriomice svom dečku preko Facebooka poslati apel u pomoć pa je mladić već nakon 15 minuta pokucao na nasilnikova vrata koja su bila zaključana a ključ skriven.

Ipak je odlučio otvoriti mu vrata u boksericama rekavši da maloljetnica nije kod njega. No ubrzo je djevojčica izjurila iz sobe i istrčala kroz vrata stana van na stubište.

Optuženi mladić sve negira te tvrdi da je upoznao djevojku na njegovom radnom mjestu te da ju je preko Messengera pozvao na kavu i da mu očisti stan jer da je znao da ona čisti po kućama. Negira i da je kobnog dana 15-godišnjakinja bila u njegovu stanu, već četiri do pet dana ranije.

- Nisam imao nikakve odnose s tom djevojkom. Majka djevojke mi se javila nakon što je kod mene čistila te mi rekla da se ispričava radi prijave. Nisam kriv. Nakon ovog sam se i razveo te ostao bez posla. S tom djevojkom dok je čistila nisam pričao već sam ju samo pitao koliko će koštati, jel naplaćuje po satu ili radi za dnevnicu. Na kraju je otišla iz stana normalno – branio se između ostaloga mladić uvjeren da je tinejdžericu majka nagovorila na prijavu. Njegovu obranu sud, međutim, nije ocijenio istinitom ni uvjerljivom.

Posljedice dramatične večeri po djevojku su vidljive i dan danas jer je i dalje jako uplašena te se zatvorila u sebe i rijetko komunicira s obitelj, a u snu plače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:32