OPREČNI ISKAZI

Policajac na sudu: Ajkić me nazvao pič... i psovao mi mater pandursku, ali nisam ga pretukao

Karlovac, 220311.Na Opcinskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje policajcu Kristijanu Maglicu (desno) okrivljenom da je prosle godine u ozujku brutalno pretukao karlovackog delikventa Alena Ajkica (lijevo s lisicama).Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pušić / Cropix

KARLOVAC - Ovo je užasno, katastrofa, žao mi je što je nisam smio u medijima ispričati svoju stranu priče kao gospodin Ajkić, jer sam aktivni djelatnik MUP-a. Nisam kriv, nisam se iživljavao, nikada mi tako nešto ne bi palo na pamet, osobito ne prema Ajkiću - tako se na Općinskom sudu u Karlovcu branio nagrađivani karlovački policajac Kristijan Maglić od optužbi da je prije točno godinu dana brutalno prebio Alena Ajkića , koji je, iako je oštećenik, na sud doveden iz pritvora u kojem čeka pravomoćnu presudu zbog niza provala i krađa koje je počinio.

Navodna tučnjava dogodila se kraj benzinske postaje Tifon u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarča. Prema Maglićevoj verziji, koji se tamo našao s dvojicom kolega policajaca Marinom Hajkom i Goranom Lipošćakom, a svi su bili van službe, prišao mu je Ajkić, kojega je poznao od prije jer ga je obrađivao kao policajac prijestupnika, i počeo ga vrijeđati riječima : "Što je pič..?", "Što je sad, mater vam j.. pandursku, sad mi nećeš uzet vozačku, sad te strah, ha?".

- Nisam se obazirao na njegove riječi, krenuo sam obaviti nuždu u travu, a ovaj je išao zamnom i fantazirao. Mislim da je bio pijan i na nekim drogama. U jednom trenutku se zaletio prema meni i pokušao me udariti nogom. Ja sam mu nogu uhvatio rukom i "počistio" ga udarcem nogom u njegovu stajnu nogu. Pao je na pod, digao se, a potom opet pao na neku gajbu - rekao je Maglić. Ajkićevo svjedočenje bilo je potpuno oprečno.

- Jednu ruku držao je u džepu, a drugom me dozivao. Ne znam je li imao što u ruci, ali udarac koji sam zadobio s leđa u lijevu stranu lica, možda šakom ili nekom palicom oborio me na pod i na trenutak sam izgubio svijest. Istina je da sam im psovao policijsku mater, ali bilo je ot nakon što sam pretučen - rekao je Ajkić.

Potpuno oprečni bili su iskazi svjedoka, na jednoj strani Ajkićevih prijatelja, a na drugoj Maglićevih kolega. Suđenje se nastavlja u svibnju. Zbog ovog događaja nekoliko policajaca PU karlovačke bilo je suspendirano jer su pokušali zataškati događaj. Prva službena policijska verzija bila je da se Ajkić okliznuo i pao na gajbu, iako mu je lice bilo prepuno hematoma, a lijevo oko potpuno zatvoreno. Ajkića u ovom slučaju zastupa odvjetnički ured Željka Olujića koji je istaknuo odštetu od 400 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:20