INCIDENT

POLICAJAC ZAPUCAO U ZRAK BLIZU GRANICE S BiH 'Prema njemu je krenuo ilegalni migrant s nožem u ruci, ignorirao je upozorenja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.08.2018. u 19:48

Karlovac, 06062018.
Policijski sluzbenik uocio je ilegalne prelaske i s ciljem sprecavanja prelaska drzavne granice izdao zapovjed da pocinitelj stane. On je na njegovu zapovjed direktno krenuo u napad na policijskog sluzbenika. S ciljem odbijanja napada na sebe, policijski sluzbenik je uporabio vatreno oruzje na nacin da je ispalio hitac u zemlju.
Na fotografiji: Privodjenje migranta.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

Policija je u nadzoru hrvatske državne granice kod Vaganca uočila skupinu od pet osoba koje su prelazile državnu granicu iz BiH u Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, a jedan od ilegalaca nožem je krenuo na policijskog službenika, doznaje se u srijedu u ličko-senjskoj policiji.

Skupinu ilegalaca hrvatska policija je uočila nadzirući državnu granicu Republike Hrvatske u Vagancu uređajem za noćno promatranje.

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, uočivši osobe u nezakonitom prijelazu državne granice, policajac im je prišao kako bi utvrdio njihov identitet, nakon čega je jedna od osoba iz skupine krenula s nožem u ruci prema policajcu.

Policijski službenik je i na hrvatskom i na engleskom jeziku izdao zapovjed napadaču da odbaci nož i stane, no napadač se oglušio o zapovijed i nastavio se policajcu približavati s nožem u ruci.

Nakon što se napadač nije zaustavio ni na drugo upozorenje i zapovijed, policajac je ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak, i tek nakon tog upozorenja napadač je stao i odbacio nož.

Svih pet osoba zatečenih u pokušaju ilegalnog prijelaza državne granice Republike Hrvatske privedene su u službene prostorije, a u tijeku je kriminalističko istraživanje.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo