PROMETNI PREKRŠAJI

POLICIJA IH PRESRELA I KAZNILA S 3000 KUNA Jurili autocestom brzinama većim od 200 kilometara na sat

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 21.01.2019. u 12:41

Split, 161008.
Ilustracija prometnih policajaca koji laserom i automobilskim presretacem snimaju prekoracenje brzine vozaca koji ne postuju prometne propise.
Foto: Duje Klaric / Cropix
CROPIX

Ilustracija

U subotu, 19. siječnja oko 10 sati, policijski službenici su na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac s policijskim vozilom „presretačem“ u prometnom prekršaju uočili dva osobna automobila, jedan Audi A5 njemačkih registracija, a drugi Mercedes kosovskih registracija, koji su u smjeru Zagreba prometovali brzinom od 213 km/h. Prvim autom je upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a drugim 49-godišnji kosovski državljanin. Narednog dana, 20. siječnja oko 16 sati, također na autocesti A3 je zaustavljen Mercedes njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 240 km/h prometovao 47-godišnji crnogorski državljanin.

Svima su zbog prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana, priopćila je sisača PU.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo