NESTALI KARLO

POLICIJA INTENZIVNO TRAGA ZA MLADIĆEM IZ PREČKOG Temeljito su provjerili dvije dojave, pomoću nadzornih kamera rekonstruiraju rutu kojom se kretao

 
Karlo Kurtanjek

Četvrti dan od misterioznoga nestanka studenta Karla Kurtanjeka (24) nije donio nikakve konkretne informacije koje bi mogle dovesti do njegovoga pronalaska.

Podsjetimo, Kurtanjek je nestao u srijedu 10. travnja u jutarnjim satima nakon što je biciklom iz stana u kojemu živi s roditeljima iz sestrom u Prečkom krenuo na fakultet na Kennedyjevom trgnu na Borongaju. Karlova obitelj obratila se medijima te poslala fotografiju tražeći pomoć. Navode da je nestali mladić visok oko 183 cm, ima plave oči, plavu kosu te je atletski građen.

O svemu je obavještena policija koja već četvrti dan intenzivno traga za 24-godišnjakom, a obitelj je objavila i telefonske brojeve na koje se može javiti svatko tko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću. Svi oni koji imaju neke informacije o ovom 24-godišnjaku mogu se javiti u obližnju policijsku postaju ili na sljedeće telefonske brojeve: 091/7325-504; 095/9089-969; 091/8950-157.

Policija je jučer provjeravala dvije nove dojave građana međutim nisu urodile plodom.

Prema jednoj informaciji Kurtanjek je u srijedu oko 15 sati viđen ispred jednoga dućana na Maksimiru, međutim policija je skinula snimku nadzorne kamere te utvrdila da se ne radi o nestalome mladiću. Također, pojavila se dojava da je mladić u petak, dakle dva dana nakon nestanka, navodno viđen u menzi Ekonomskoga fakulteta na Borongaju, međutim i ta informacija nije se pokazala točnom.

Policija pokušava na osnovi snimaka nadzornih klamera rekonstruirati rutu kojom se Kurtanjek kretao kada je zadnji puta viđen, a to je u srijedu ujutro oko 8,15 sati. Prema nekim informacijama navodno je biciklom krenuo prema Savskome mostu, kako bi nasipom nekom prečicom stigao do fakulteta. Za sada nije poznato do kuda je policijska potraga došla, no znakovito je da je na dan nestanka 10. travnja, čitav grada Zagreb bio pod policijskom opsadom zbog dolaska delegacije NR Kine, pa bi možda, zbog toliko pojačanih mjera sigurnosti, bilo moguće da ga je netko snimio ili vidio.

S druge strane moguće je da je Kurtanjek upravo zbog blokade prometa u gradu, to jutro odlučio krenuti nekom prečicom kako bi izbjegao blokade i gužvu. Potragu otežava činjenica da toga dana nije sa sobom ponio mobitel, navodno zato jer mu se pokvario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:35