KRŠ I LOM NA A4

POLICIJA OBJAVILA ŠTO JE NAŠLA U KRVI VOZAČA KOJI JE IZAZVAO STRAVIČNU NESREĆU U KOJOJ JE STRADALA TROČLANA OBITELJ 'Dovršili smo krim istraživanje'

 Jutarnji list

Vozač O.M. (35) koji je u četvrtak izazvao tešku prometnu nesreću na naplatnoj postaji auto ceste A4 Sveta Helena, kada je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, vozio je pod utjecajem droge i lijekova, objavila je večeras policija.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede", priopćila je policija.

Protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava te je danas predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, 35-godišnji vozač se neprilagođenom brzinom zabio u Škodu koja je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice, udarivši pritom u stražnji dio Audija.

Nije dugo trebalo da snimka tragedije, u kojoj se O.M. u BMW-u velikom brzinom i bez kočenja zabija u Škodu ispred sebe, dospije u medije. I dok su neki svjedoci ispričali kako je odmah nakon udarca vozač razgovarao na mobitel i vrijeđao sugovornicu na telefonskoj liniji, drugi su rekli da se uhvatio za glavu i ponavljao: “Što sam to napravio”.

Kako smo jučer objavili, od obiteljskog odvjetnika vozača O.M. doznali smo da je "mladić uputio pismo unesrećenima u kojem osobno izražava duboko žaljenje te sve iskrene misli i želje upućuje na njihov potpuni oporavak".

- Vozačeva se obitelj od trenutka nesreće preko policije informirala o stanju stradalih jer drukčije nisu uspijevali. A kada se u potpunosti oporave i ako budu voljni, vozačeva obitelj će im pružiti podršku i s njima se susresti. Inače, O.M. je psihički jako loše zbog nesreće, a stanje mu se pogoršalo nakon niza prijetnji koje u kontinuitetu prima - zaključio je obiteljski odvjetnik vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:45