SMRT NA CESTI

POLICIJA OBJAVILA TKO JE KRIV ZA STRAVIČNU NESREĆU U VELIKOJ GORICI Žena (52) je ispala iz auta i poginula, a ozlijeđeno je još četvero ljudi

 Kronike VG

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 13:10 sati u Velikoj Gorici, smrtno je stradala 52-godišnja putnica koja je od siline udarca ispala iz osobnog automobila marke Fiat Uno zagrebačke registracije, a iz istog vozila teško je ozlijeđen vozač, 31-godišnjak i maloljetnica te im je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb.

Nesreću je prouzročio 54-godišnji vozač tog automobila koji se kretao kolnikom Državne ceste 30 u smjeru jugozapada. Kako je utvrdila policija, dolaskom do raskrižja s Avenijom Pape Ivana Pavla II, nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, već je nastavio vožnju ravno ulazeći u raskrižje.

Tada je prednjim dijelom vozila naletio na desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Mercedes c klase zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,52 g/kg).

Uslijed naleta, Mercedes je naletio na prometni znak, a zatim je lijevom bočnom stranom naletio na prednju lijevu stranu osobnog automobila marke Opel Insignia zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak, dok se Fiat Uno u zanošenju prevrnuo na krov.

Lakše ozlijeđenom vozaču Mercedesa liječnička pomoć pružena je u HMP Velika Gorica, priopćila je Zagrebačka policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:47