TRAGEDIJA

POLICIJA OTKRILA UZROKE STRAŠNE NESREĆE U OSIJEKU U KOJOJ JE POGINULO TROJE MLADIH Bitka za život teško ozlijeđene djevojke, stavili je na respirator

 
 Vlado Kos / CROPIX

Tri su osobe poginule, a jedna je ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu u ranim jutarnjim satima oko 4,30 sati dogodila u Osijeku. Kako je za Jutarnji rekao glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon, poginuli su hrvatski državljani, dvojica mladića u dobi od 20 i 24 godine, jedna ženska osoba u dobi 25 godina, dok je 21-godišnja djevojka s teškim ozljedama prevezena u KBC Osijek.

- Sada je na respiratoru, na intenzivnoj, nadzire se, prati se rad svih životnih funkcija, ozljede su teške, ali je potpuno zbrinuta, nadamo se dobrom ishodu, rekao je za HRT dr. med. Ivan Jurić iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje pri KBC-u Osijek.

O nesreći se priopćenjem oglasila i osječko-baranjska Policijska uprava koja je navela brzinu kretanja neprilagođenu uvjetima na cesti kao uzrok tragedije.

- Danas, 4. siječnja oko 4:50 sati u Osijeku se dogodila prometna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba je ozlijeđena. Vozač osobnog automobila, 20-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je vozilom kolnikom Ulice Cara Hadrijana. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Vozilo je sletjelo s kolnika u park, udarilo u drvo i zaustavilo se, navodi policija u priopćenju.

- Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno su stradali 20-godišnji vozač te 24-godišnji hrvatski državljanin i 25-godišnja hrvatska državljanka, putnici u vozilu. Ozlijeđenoj putnici iz vozila, 21-godišnjoj hrvatskoj državljanki, pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede. Očevid na mjestu događaja obavila je Općinska državna odvjetnica uz asistenciju očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske. U vrijeme obavljanja očevida, od 5:05 do 9:38 sati za sav promet bio je zatvoren dio kolnika Ulice Cara Hadrijana te se odvijao obilaznim pravcima. Ovim putem Policijska uprava osječko-baranjska izražava iskrenu sućut obiteljima smrtno stradalih osoba, dodaje se u policijskom priopćenju.

O stravi koja je uslijedila nakon izlijetanja s ceste svjedoči činjenica da je automobil završio na livadi nekoliko desetaka metara od kolnika, prepolovljen i smrskan... Nekoliko metara od vozila vidljiv je BMW-ov motor koji je doslovce ispao iz haube.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje s mjesta događaja, u automobilu je bila ekipa koja se vraćala kući s izlaska u noćnom klubu poznatom po turbofolk glazbi.

Također, neslužbeno doznajemo da je vozač navodno automobilom upravljao bez dozvole te da je već evidentiran u policiji zbog izazivanja prometnih nesreća. Na mjestu tragedije u jutarnjim satima okupili su se pojedini članovi obitelji stradalih, koji su se u suzama pokušavali raspitati što se točno dogodilo.

Na intervenciju su, kako izvještava Glas Slavonije, došli i pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe kako bi rezanjem vrata došli do djevojke koja je sjedila iza suvozača i davala je znakove života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:50