PREMLAĆIVANJE

POLICIJA PODNIJELA PRIJAVU PROTIV DVOJICE NASILNIKA KOJI SU PRETUKLI AMERIČKE GAY VOJNIKE U ZADRU 'Nismo utvrdili da ima elemenata zločina iz mržnje'

 Facebook, Instagram

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano za fizički napad na dva američka državljanina u ugostitetljskom objektu u Zadru, priopćila je zadarska policija koja ističe kako je utvrđeno da mržnja nije motiv počinjena djela.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog sumnje da su 20. listopada oko 03.15 sati u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu fizički napali dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godina i tom prilikom 24-godišnjaka lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć, izvijestila je policija koja u priopćenju ističe kako je u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela, priopćili su iz policije te dodali da se nastavlja kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, riječ je o slučaju dvojice američkih vojnika, koji su inače homoseksualci, a koji su se tijekom noćnog provoda našli na meti nasilnika. Vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginije i Georgije napadnuti su nakon “twerkanja” u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

- Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive, rekao je dan nakon obračuna šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje postrojbe, te poznanika i prijatelja koje ima diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:06