ZGROZILI JAVNOST

POLICIJA SE OGLASILA S NOVIM POJEDINOSTIMA O SRAMOTNOM INCIDENTU U KUSTOŠIJI U službene prostorije dosad je dovedeno 6 mladića

Sramotan transparent
 AFP

Zagrebačka policija u subotu je izvijestila da u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nad šest osoba koje se dovode u vezu s isticanjem sramotnog transparenta na Kustošiji s natpisom “J...t ćemo srpske žene i djecu” kao i s urlikanjem “Ubi, ubi Srbina” na terasi jedne zgrade.

To su najnovije informacije o incidentu koji je zgrozio hrvatsku javnost nakon što je mreže obišla fotografija muškaraca mlađe životne dobi odjevenih u crne majice i 'dukserice', s navijačkim obilježjima Bad Blue Boysa, HOS-ovim zastavama te bengalkama u rukama, a pritom su isticali sporni transparent.

- Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira. No poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njezina nastanka - rekli su u zagrebačkoj policiji u petak.

- Kukavice su oni koji se kriju, imena neću objaviti jer je kampanja, ja se njih ne bojim! Mi se njih ne bojimo. Ali znam čega se oni boje. Boje se svoje prošlosti i onog što rade. Ako se ovo nastavi, debelo ćemo razmotriti kako ćemo participirati u izborima. To može biti štetno, može zaustaviti mnogo toga, ali posegnut ćemo za tim! Naći ćemo način, poručio je u subotu predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Bad Blue Boysi kao organizacija u petak nisu bili raspoloženi za razgovor o ovoj temi. Ono što se moglo neslužbeno čuti jest to da se radi o mlađim pripadnicima navijačke grupe, koji su se očito previše zaletjeli, ali i to da će se te stvari rješavati unutar grupe, odnosno da će pojedinci koji su osmislili transparent biti oštro kažnjeni. Jasno, nakon što policija završi s njima...

Iz BBB Kustošije poslali ispriku koja je osvanula na Facebooku i koju prenosimo u cijelosti.

- Ekipo, u ime BBB Kustošija, javno vam se ispričavamo za poruku napisanu i objavljenu jučer. Poruka je za svaku osudu i izgovora nema, ali u našu obranu, moram reći da to nije bilo djelo svih nas, nego određenih pojedinaca koji su to dignuli, a da nismo vidjeli što na njoj piše. Odgovorni će za to će snositi posljedice, a vas molimo da nam ne zamjerate te da vam grupa ne padne u očima zbog lošeg ponašanja pijanih klinaca i, što je najgore, našeg propusta što to odmah nismo primijetili i zabranili im. Zgađeni smo svi tekstom poruke i još jednom isprike u ime svih - stoji u postu.

Isprika BBB Kustošija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:15