INCIDENT

POLICIJA TVRDI DA JE U AUTO U VOJNIĆU PUCALA OPRAVDANO 'Vozač je pokušao pregaziti policajca, riječ je o krijumčaru ljudi, čekalo ga je njih 29'

 CROPIX

Automobil njemačkih registracija na koji je pucao policajac u mjestu Živković Kosa kod Vojnića vozili su krijumčari migranata. Upotreba oružja je, prema tvrdnji policije, bila zakonita i opravdana, a otkriveno je da je krijumčare uz cestu čekalo i 29 migranata od kojih su neki u vrlo lošem fizičkom stanju, javlja Radio Mrežnica.

Objavio je to danas načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić koji je pojasnio događaj na području općine Vojnić u mjestu Živković o kojem smo ranije izvijestili.

Vojnićki policajci zapazili su oko 10 sati vozilo koje im se učinilo sumnjivo, a dvojbi nije bilo mjesta kad je vozač krenuo na jednog od njih. Udarac vozila je izbjegao skokom u stranu, a onda je zapucao prema vozilu, gađavši u gume, no vozilo je dalje nastavilo u smjeru Karlovca. Automobil je iz nekog razloga stao u karlovčakom predgrađu Mostanju. Dvojica krijumčara pokušala su pobjeći, ali im to ipak nije uspjelo. Uhićeni su.

- U vozilu su bili krijumčari migranata čiji se identitet utvrđuje, rekao je Bratić.

Policajci su oružje uporabili zakonito i opravdano - dodao je Bratić te pojasnio kako je policajac "u smjeru zadnjih guma vozila ispalio dva hica".

Uz krijumčare, uz cestu je u Živković Kosi pronađeno i 29 migranata, među njima i mala djeca, čiji je identitet još uvijek nepoznat, a nekima od njih pružena je i liječnička pomoć.

Podsjetimo, sličan se incident dogodio u Lici krajem svibnja kada je policija također pucala na krijumčara migranata koji se nije želio zaustaviti. Nažalost, tada je u pucnjavi bilo ozlijeđenih. Ranjeno je dvoje djece koja su se nalazila u kombiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:22