PRODAVAO NEKRETNINE

Policija uhitila bivšeg vlasnika i direktora Meteor grupe Duška Paripovića zbog malverzacija teških 43 milijuna kuna

Varaždinskog poduzetnika tereti se i da je zakinuo državni proračun i fondove za oko 15,1 milijun kuna
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Varaždinski poduzetnik Duško Paripović uhićen je zbog sumnje u brojne gospodarske malverzacije "teške" gotovo 43 milijuna kuna.

Policija je 52-godišnjeg bivšeg vlasnika i direktora tvrtke Meteor grupa osumnjičila za zlouporabe položaja i ovlasti, prijevare u gospodarskom poslovanju i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te ga je privela pritvorskom nadzorniku.

U policiji kažu da se kriminalistička istraga nastavlja jer postoji sumnja da je osumnjičeni počinio još neka kaznena djela u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je Paripović od početka studenoga 2011. do veljače ove godine kao odgovorna osoba u svojoj tvrtki sebi osobno i još jednoj tvrtki prodao više nekretnina. Cijene nekretnina u kupoprodajnim ugovorima bile su znatno niže od tržišnih cijena i cijena po kojima ih je njegova tvrtka stekla. Ugovorene iznose navodno nije plaćao, nego ih je prebijao na način da je za iznos ugovorene cijene smanjivao svoja potraživanja od svoje tvrtke kojoj je dao pozajmice. Na taj je način, tvrdi policija, nezakonito pribavio oko 5,6 milijuna kuna.

Paripovića se sumnjiči i za više prijevara u gospodarskom poslovanju na štetu četiri tvrtke iz Varaždina, Kastva i Zagreba od kojih je naručio robu i usluge koje nije platio. Tvrtke je navodno oštetio za oko četiri milijuna kuna.

Varaždinskog poduzetnika tereti se i da je zakinuo državni proračun i fondove za oko 15,1 milijun kuna, ali i da je otuđio imovinu svoje tvrtke kojoj je, kažu u policiji, stvorio trošak od oko 18 milijuna kuna.

Policija sumnja da ukupna šteta nastala Paripovićevim navodno nezakonitim poslovanjem doseže 42 milijuna i 670 tisuća kuna.

Njegova bivša tvrtka Meteor grupa je u stečaju od svibnja ove godine, a nekada je bila jedna od najvećih graditeljskih poduzeća sjeverozapadne Hrvatske koja je, po pisanju tiska, dobila brojne poslove obnove školskih objekata u Varaždinskoj županiji po modelu javno-privatnog partnerstva vrijedne više stotina milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:26