KRIM ISTRAŽIVANJE

POLICIJA UHVATILA SERIJSKOG PROVALNIKA U MLJEKOMATE Ukrao ukupno 10.500 kuna iz deset provala u mljekomate na području Zagreba

Krapina, 060513.
Autobusni kolodvor.
Krapina ima dva autobusno kolodvora od kojih ni jedan nije u punoj funkciji. Centralni kolodvor kojim upravlja tvrtka Autotransporti u vlasnistvu Bojana Kunsteka,nema putnika jer ga bojkotira glavni prijevoznik Presecki grupa u vlasnistvu Antuna Preseckog. Presecki grupa sagradila je novi kolodvor u sklopu stanice za tehnicki pregled koji je izvan centra pa se putnici ukrcavaju na novosagradjenoj stanici koja se nalazi desetak metara od centralnog kolodvora.
Na fotografiji: Mljekomat.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Ilustracija

Zagrebačka policija riješila je slučaj serijske provale u mljekomate uhićenjem 37-godišnjeg muškarca koji se na tuđoj muci okoristio za 10.500 kuna. Sve se počelo raspetljavati nakon što su policajci lopova zatekli 31. listopada u provali u mljekomat na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, tom štovatelju mljekomata stavlja se na teret ukupno deset teških krađa provaljivanjem od kojih je jedna ostala na pokušaju. Kriminalisti su utvrdili da je 37-godišnjak tijekom listopada "haračio" po Susedgradu, Trešnjevci te Velikoj Gorici.  

- U četiri je navrata od 19. do 31. listopada u Ulici Janka Grahora provalio u mljekomat tako što je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mljekomata ili pak na njemu lomio lokote i potom uzimao novac. Također je u dva navrata došao do mljekomata u Ulici Dobriše Cesarića gdje je 14. listopada odradio provalu i uzeo novac a 29. listopada je provala ostala na pokušaju. Zatim je 26. listopada u Ulici Gajnice provalio u mljekomat, a u Velikoj Gorici u Tomaševićevoj ulici 28. i 30. listopada kada je iz mljekomata ukrao metalnu kasu s novcem. Ujedno je u noći sa 29. na 30. listopada u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mljekomatu otuđivši posudu s novcem - priopćili su iz PU zagrebačke.

Ukupna materijalna šteta, prema policiji, je 10.500 kuna, a po dovršetku obrade, protiv upornog 37-godišnjeg "mljekara", podneseno je posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo