AFERA JANAF

Policija upala u stan na Novoj cesti u Zagrebu, na pretres iz zatvora doveden i Dragan Kovačević

Kovačević je na pretres dovezen iz Remetinca u kombiju pravosudne policije
Dragan Kovačević doveden je na pretres stana na Novoj cesti u Zagrebu
 Dušan Miljuš/Jutarnji List, Ronald Goršić/Cropix

Po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak poslijepodne obavljena je pretraga stana na Novoj cesti u Zagrebu koji koristi donedavni predsjednik Uprave Janaf Dragan Kovačević. Na pretres je iz Remetinca doveden i sam Kovačević.

Točno u 18:24h u pratnji dvojice pravosudnih policajaca uveden je u peterokatnicu na Novoj cesti 83 gdje je na trećem katu obavljena pretraga. Nekoliko minuta ranije na pretragu je stigao i njegov branitelj, odvjetnik Ivo Farčić, pa je nakon toga Kovačević izveden iz marice u kojoj je prethodno bio više od pola sata.

Marica je bila parkirana kod kućnog broja 79, ali su pravosudni policajci s Kovačevićem napravili krug po Novoj cesti te parkirali kombi kod kolnog ulaza u zgradu na pločnik, nakon čega je on izveden na pretragu. Što se točno tražilo, nismo mogli doznati, ali pretražen se stan na trećoj etaži stambene zgrade.

- Znam da ima stan na 3. katu i da ima podstanare, nisam ga vidio sigurno 10 godina. Nisam ni vidio da dolazi po najamninu kod podstanara, rekao nam je jedan od Kovačevićevih susjeda koji je u 19:12h ušao u zgradu.

U 19:51 u kolnim ulazom u dvorište zgrade ušla je marica pravosudne policije kako bi Kovačevića odvezla natrag u zatvor u Remetincu. Pretraga je time nakon sat i pol okončana.

Nakon svega novinarima se kratko obratio Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić. On tvrdi da postoji pokriće za sav novac i imovinu koju ima bivši čelnik Janafa.

Također, ističe da nekretnina na Novoj cesti nije u Kovačevićevom vlasništvu, već u vlasništvu njegove supruge.

image
Dragan Kovačević
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Dragan Kovačević
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Ivo Farčić
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:33