DOLIJALI

POREČKI PAR NASAMARIO TELEKOME Sklopili gomilu pretplatničkih ugovora na lažna imena, jeftino se domogli mobitela i TV-a koje su zatim skupo prodavali

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2019. u 20:29

MALE CHOOSING FROM THIEF S SELECTION OF STOLEN MOBILE PHONES FOR SALE POSED BY MODELS 2002, Image: 3600560, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Ilustracija / Profimedia, Alamy

Zagrebački policajci prijavili su u utorak 37-godišnjaka i 18-godišnjakinju koji se sumnjiče da su krivotvorenjem punomoći sklopili više pretplatničkih ugovora s dva telekomunikacijska poduzeća od kojih su po povoljnim uvjetima nabavljali mobitele i televizore koje je osumnjičenik potom prodavao.

Sumnja se da je 37-godišnjak od sredine rujna pa do kraja studenog 2018. godine radi pribavljanja protupravne imovinske koristi na zasad neutvrđen način pribavio osobne podatke više osoba da bi potom krivotvorio njihove punomoći u kojima ga ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore u dva poduzeća iz Zagreba te da ujedno i preuzme mobitele i televizore, s obvezom trajanja pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca.

Na taj način doveo je u zabludu zaposlenike telekomunikacijskih poduzeća i sklopio više pretplatničkih ugovora te po povoljnim uvjetima kupio mobitele i televizore. Također, zatražio je da mu mobiteli i televizori budu dostavljeni na više adresa na području Poreča te se i potpisivao na potvrde dostavne službe u ime oštećenih osoba.

Također se sumnja da je 18-godišnjakinja od sredine prosinca 2018. do siječnja 2019. na stranicama društvene mreže pronašla objavljene izgubljene osobne dokumente i na taj način pribavila osobne podatke više osoba. Podatke osoba koristila je kako bi na ime osoba krivotvorila punomoći u kojima je ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore i preuzme mobitele.

Nakon toga je u više navrata kontaktirala telekomunikacijsko poduzeće i sklopila ugovore i po povoljnim uvjetima kupila više komada mobitela. Potom je preuzimala mobitele u raznim poštanskim uredima uz predočenu krivotvorenu punomoć te ih zatim predavala 37-godišnjaku koji ih je prodao.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo