VELIKA POTRAGA

POTJERA ZA BJEGUNCEM Osim što je ukrao benzin i provalio u skladište, pokušao je pregaziti policajca. Oni su mu pucali u gume, ali uspio je zbrisati

 
Ilustracija
 Tomislav Krišto / CROPIX

Zadarska policija intenzivno traga za muškarcem koji je sinoć u Zadru počinio niz kaznenih dijela, među kojima i pokušaj ubojstva policajca, odnosno prisile prema službenoj osobi. Neslužbeno doznajemo da je riječ o starom policijskom znancu koji je već bio privođen zbog krađa i provala, piše Zadarski.hr.

Sve je počelo oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, kad je nepoznati vozač na benzinskoj postaji natočio gorivo u vrijednosti 300 kuna, ali ga nije platio, nego se udaljio vozilom marke BMV požeških registarskih oznaka.

Ubrzo nakon toga oko 21.50 sati u ulici Put Gumlina u Zadru, ista osoba je provalila u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika. Provalnik se htio domoći strujnih kablova, ali je nakon što je otkriven sjeo u automobil i otišao.

Postupajući po dojavama, policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ). Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, ali je on to odbio učiniti. Nakon što se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi naglo je pokrenuo vozilo pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju. Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju.

Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja i traje intenzivna potraga za vozačem, ističu iz zadarske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:58