TRAGEDIJA U SLAVONSKOM BRODU

POTRESNI DETALJI STRAŠNE SMRTI PERSPEKTIVNOG ODBOJKAŠA Davor je život izgubio pod vlakom dok se prečicom vraćao kući, u ušima je imao slušalice

 
 Danijel Soldo / CROPIX, Facebook

Davor Akšamović (26) zvan Sova, perspektivan odbojkaš brodskog MOK-a i student Pravnog fakulteta, izgubio je život pod jurećim vlakom u četvrtak navečer u Slavonskom Brodu.

Mladić je sa slušalicama na ušima hodao duž pruge ne bi li si “prečicom” uz brodsku Gortanovu ulicu, skratio put kući. Spoznaja da je još jedan mladi život ugašen zbog nepažnje, Brođane je zgrozila, a susjedi u ulici u kojoj se dogodila tragedija, te su do kasno u noć promatrali policijski očevid, ljutito upiru prstom u gradske vlasti. Optužuju ih da su s izlikom osiguranja pružnog prijelaza napravile pothodnik koji je i više nego opasan po nevremenu, pa ga svi izbjegavaju.

Sramota

- Glazba je i dalje svirala kada je pronađeno tijelo tog mladića. Očito je bio zamišljen i nije čuo vlak čija sirena uvijek para zrak. Očevid je trajao do kasno u noć. I da, ljuti smo jer, unatoč pothodniku, svi i dalje prelaze prugu riskirajući život. Taj pothodnik napravljen za pješake strašno je strm. Zimi je posebno opasan jer se zaledi, a kad pada kiša, na dnu bude potop.

Danijel Soldo / CROPIX

Od 100 pješaka, samo jedan prođe kroz njega. Kad su ga prije godinu dana pompozno otvarali, prigovorili smo odmah inženjeru da je poguban za pješake i za bicikliste. A znate što nam je on odgovorio? Da je u modi brdski biciklizam. Sramota - govori jedna od stanarki Gortanove ulice.

Prijatelji preminulog mladića s kojima smo razgovarali ne pronalaze riječi kojima bi “opravdali” preuranjeni odlazak prijatelja.

Svi u šoku

- Izgubili smo velikog prijatelja. Bio je uzoran, odmjeren i fantastičan dečko. Kroz odbojku smo zajedno odrasli i družili se. U nedjelju je odigrao zadnju utakmicu u Požegi i bio je na zadnjoj godini fakulteta - rekao nam je jedan od kolega stradalog odbojkaša. Drugi se, pak, prijatelj od Sove dirljivo oprostio na društvenim mrežama napisavši: “Prijatelju, dominiraj na nebeskim odbojkaškim terenima jer s ovozemaljskih si prerano otišao. Zaboravljen nikad nećeš biti i hvala ti što sam imao privilegij poznavati te.”

Ovo nije prvi slučaj stradavanja pod vlakom zbog slušalica na ušima. U rujnu prošle godine pokraj željezničke postaje Jastrebarsko 14-godišnjak je poginuo jer nije čuo nadolazeći vlak, a u lipnju 2014., također zbog slušalica, pod vlakom je završila 16-godišnjakinja u osječkom naselju Bosutsko. Iste godine u ožujku slušalice su bile kobne za 23-godišnjaka u zagrebačkim Gajnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:35