SMRT POD KAMIONOM

POTRESNI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ SU POGINULI SUPRUŽNICI Stanovnici već neko vrijeme bezuspješno upozoravaju na kobno raskrižje

 
 Međimurske novine, Zeljko Hajdinjak/CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se danas poslijepodne, 27. prosinca, dogodila u Međimurju život su izgubili supružnici Ana i Dragutin Varga, u ranim šezdesetim godinama života iz Vularije.

Ana i Dragutin vraćali su se iz blagdanskog posjeta Dragutinovoj majci smještenoj u Domu za starije u Goričanu, a u povratku su obišli i kćer Kristinu Košak, koja s obitelji živi u Turčišću. Pri dolasku na raskrižje s glavnom cestom Čakovec – Prelog, iz dosad je nepoznatog razloga njihov Daewoo Atos podletio pod kamion koji je vozio glavnom prometnicom, a supružnicu su poginuli na licu mjesta.

Na ovo su raskrižje stanovnici okolnih sela već mnogo puta upozoravali, navodeći da je s obzirom na slabu preglednost vrlo opasno sa sporedne, iz pravca Male Subotice ii Orehovice, ući na glavnu cestu i zatražili su izgradnju rotora, ali dosad bezuspješno. Danas su tu izgubljena dva života.

Ana i Dragutin bili su umirovljeni poljoprivrednici čija je nesretna pogibija izazvala šok u selu s 400 stanovnika.

- Ovo je velika tragedija, bili su to jako dobri ljudi, o kojima nikad nitko nije rekao ružnu riječ, niti su ju oni kome rekli – rekao je za Jutarnji list predsjednik MO Vularija Dragutin Klobučarić.

Cakovec, 271219.
U teskoj prometnoj nesreci izmedju kamiona i osobnog automobila poginule su dvije osobe. Prometna se dogodila na raskrizju drzavne ceste D-20 i ZC - 2022 izmedju Stefanca i Svetog Kriza kod skretanja za Orehovicu. Do zavrsetka ocevida sve ceste u okolici su zatvorene za sav promet.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Uništeni Daewoo Atos

Iznimno shrvani nesrećom su unuci tragično stradalih supružnika, a najmanji još nema ni godinu dana i nikad neće upoznati djeda i baku.

Kćerke Kristina Košak i Ivana Culjak teško će mlađoj djeci objasniti da bake i djeda koji su za njih živjeli, više nema.

Dragutin Varga bio je aktivan vatrogasac u lokalnom DVD-u Vularija.

Fotografije preuzete s portala Međimurskih novina.

Međimurske novine
Nesreća u Međimurju

Međimurske novine
Nesreća u Međimurju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:50