DONESENA ODLUKA O POSTUPKU

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV TONIJA CETINSKOG Popularnom pjevaču se stavlja na teret da je pregazio pješaka na cesti

 
 Goran Šebelić / CROPIX

Općinski sud u Pazinu danas je potvrdio optužnicu protiv poznatog pjevača Tonija Cetinskog u slučaju prometne nesreće u Rovinju iz studenog 2017. godine kada je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljanin koji je u alkoholiziranom stanju ležao na cesti iza zavoja.

Zasad se još ne zna kada će suđenje početi i koji će sudac voditi postupak. Odvjetnik Tonija Cetinskog je bez komentara na odluku sudskog vijeća koju se čekalo otkad je optužnica u siječnju došla na sud.

- Potvrdili su optužnicu i uputili na suđenje. Nemamo komentara, a svoje ćemo argumente iznijeti na suđenju. Sudsko je vijeće odlučilo da su dokazi koji je tužitelj ponudio dostatni da se uđe u suđenje, a da će se na suđenju odlučivati je li kriv ili nije, kazao nam je Tonijev odvjetnik Goran Marjanović. Postupak će se voditi na Općinskom sudu u Pazinu.

Da podsjetimo, u optužnici je utvrđeno da je pjevač pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je u akutnom i teškom alkoholiziranom stanju ležao nasred ceste u uskoj Pustoj ulici usred Rovinja i bijela dana, i to u zavoju.

Državno odvjetništvo tvrdi da je pjevač trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji, a čak se navodi i da je preduboko bio zavaljen u sjedalo automobila, zbog čega nije uspio primijetiti pješaka koji je ležao na cesti.

Kako piše u Kaznenim zakonu, onaj tko kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči tešku tjelesnu ozljedu druge osobe ili imovinsku štetu velikih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je to djelo počinjeno iz nehaja, kazna zatvora je tri godine, a ako je kaznenim djelom prouzročena smrt jedne ili više osoba, kazna zatvora je od jedne od osam godina.

Inače, čitava je istraga oko ove nesreće trajala dosta dugo, posebno samo vještačenje. Poznato je da je Mercedes istarskog pjevača mjesecima bio u dvorištu rovinjske policije. Isto tako, Toni je nakon nesreće morao na alkotest koji je potvrdio da nije bio pod utjecajem alkohola, ali su mu dodatno analizirali krv na alkohol i opijate. Po optužnici vidljivo je da nije bio pod njihovim utjecajem. Na njegovu ruku sigurno ne ide snimka u kojoj pjevač juri tom uskom ulicom u pratnji jedne novinarke kojoj pojašnjava svaki ugao ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:35