ATENTAT

POZADINA HLADNOKRVNOG SMAKNUĆA Policija šuti o motivima ubojstva ugostitelja, ali jasno je da su on i jedan od uhićenih imali problema u prošlosti

Stipe Ringwald (gore lijevo), Karmelino Fistanić (dolje desno), u omiškom kafiću Kantun uhićen je Zolota (dolje lijevo)

Nakon što su jučer, mjesec dana nakon smaknuća Karmelina Fistanića (38) iz Piska, uhićene dvije osobe s tog područja osumnjičene kao naručitelj i organizator zločina te jedna iz susjedne županije kao izvršitelj ubojstva, splitska policija održala je danas konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, potvrđeno da je ubijeni Fistanić tužio Jerka Pirića, osumnjičenog da je naručio ubojstvo, za naknadu štete u visini od pola milijuna kuna.

Unatoč brojnim novinarskim pitanjima policija nije otkrila sve detalje te nisu željeli govoriti ni o motivima ubojstva jer se istraga nastavlja, ali je načelnik Matković novinarima potvrdio da je postojao sudski spor između ubijenog Fistanića i jednog od osumnjičenika, piše Slobodna Dalmacija.

Imali su beach bar

Pirić i Fistanić su svojevremeno bili poslovni partneri i imali su beach bar u Pisku koji je, pak, u srpnju 2015. godine namjerno zapaljen, što je očevidom utvrdila i policija. Iza tog njihova “partnerstva” ostali su neriješeni imovinsko-pravni odnosi zbog kojih su bili i na sudu.

Nakon što je Fistanić pronađen mrtav i kad se počelo pričati o njegovu odnosu s Pirićem, nazvali smo Pirića na mobitel kako bismo čuli i njegovu priču, no tada nam se javila njegova supruga, piše Slobodna.

Potvrdila je tada u razgovoru da su Jerko i Karmelo zajedno držali kafić i da je koncesija bila na Fistanićevo ime. Službeno je bio vlasnik sezonskog obrta “Reful” za ugostiteljstvo i turizam, a Pirićeva supruga bila je voditelj poslovanja.

– On je bio dosta neodgovoran, stalno je od mog supruga tražio još novca za lokal tako da je on naposljetku shvatio da je to bacanje novca u vjetar.

Cili Pisak i Omiš su znali da je Jerko uložio novac. Kad je moj suprug shvatio da ne može ništa napraviti, izišao je iz posla i iz lokala uzeo naše stvari, inventar, pa ga je Karmelino prijavio za krađu, no moj je suprug imao sve račune za to i vidjelo se da je to naše.

Viđali se na sudu

Nakon nekoliko godina, Karmelino je podigao i privatnu tužbu, ali se nije pojavljivao na ročištima ili bi, kada bi došao, non-stop mijenjao izjave. Karmelina u zadnje vrijeme nismo viđali niti smo imali posla s njim osim na sudu – kazala je Pirićeva supruga koji dan nakon Fistanićeva ubojstva, odbacujući tako svaku odgovornost njezina supruga, piše Slobodna Dalmacija.

Jerko Pirić (34) i Vlado Zolota (46), oba iz Omiša, osumnjičeni kao naručitelj i organizator zločina, te Stipe Ringwald (47), iz Šibenika, osumnjičen kao počinitelj ubojstva, u petak ujutro su dovedeni pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nakon čega slijedi ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:52