SENJ

'POZLILO MI JE, SJEO SAM NA KLUPICU I SHVATIO DA SAM SAV KRVAV' Brutalni obračun na groblju: Nakon žestoke svađe poznanika izbo nožem

 Ronald Gorsic / HANZA MEDIA

Marin G. (49) na blagdan Svih svetih prvo se na gradskom groblju Sv. Vid u Senju posvađao, a zatim i fizički sukobio s poznanikom, s kojim je i inače bio u zavadi. Marin je, piše Novi list, Dragana Ž. (59) teško ranio ubovši ga nožem u leđa. Žrtva je zadobila i ranu na prstu desne ruke te je poslije obračuna hitno prebačena u riječki KBC.

Sve se zbilo u srijedu, oko 17.40 sati. Napadaču je poslije ranjavanja ispao nož, a daljnji sukob spriječio je treći muškarac koji se slučajno našao na mjestu događaja. Marin je zatim pobjegao, ali brzo je uhvaćen i priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo.

Kako piše Novi list, sukob nije negirao, ali tvrdio je kako se samo branio i "nije imao nikakvu namjeru ubiti poznanika s kojim je bio u svađi". Osumnjičeni Senjanin također je izjavio kako je upotrijebio nož jer se bojao za vlastiti život, a pravdao se i liječenjem od leukemije - tužitelju je, naime, objasnio kako bi zbog bolesti udarci u glavu bili opasni po njega.

Policija je saslušala i ranjenog Dragana Ž., koji je rekao kako ga je Marin G. psovao i uvrijedio, a napomenuo je i kako su supruga i on i ranije prijavljivali dva slučaja prijetnji Gjurišića.

Dragan je priznao da je u jednom trenutku "poletio" prema Marinu i uhvatio ga za jaknu - počeli su se naguravati, a onda su ih razdvojila dva muškaraca, koji su se zatekli blizu cvjećarnice, piše Novi list.

Dragan Ž. ispričao je kako mu je usred tučnjave pozlilo pa je sjeo na klupicu i shvatio da je sav krvav. Supruga mu je skinula majicu, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć te ga prevezla u bolnicu.

Razmirice između napadača i žrtve navodno traju već dvije godine, a sve je počelo, tvrdi pritvoreni, kad ga je sin ranjenog prijavio da mu je prijetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:39