ZDRUŽENA BRAĆA

POZNATI HRVATI NA METI LOPOVA: BIVŠI POLICAJAC I NJEGOV BRAT KRALI SATOVE, DIJAMANTE, SLIKE, KEŠ... Ciljali su poduzetnike, estradnjake, profesore...

Tatjana Vrdoljak, Aleksa Bjeliš, Tonći Korunić, Maja Šuput

 

Bivši policajac Anto Zeba (43) i njegov brat Mario (44) sjeli su na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer ih tužiteljstvo tereti da su prije dvije godine unijeli nemir u domove zagrebačke elite.

Braća su, prema optužnici tužiteljstva, pomno isplanirala provale u niz stanova, a među odabranima su se našli pjevačica Maja Šuput, bivši rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš i njegova supruga, član Uprave investicijske kuće InterCapital Tonći Korunić, Tatjana Vrdoljak, prva supruga bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, Sanja Lozić, članica NO-a i jedna od vodećih dioničara Centra za vozila Hrvatske, stomatolog Marko Marović, Ana Mlinarić Džepina iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Tomo Škoro, član NO-a BC Instituta, Marin Zovko, Vedran Čavlina.

Sve su znali

- Nismo krivi - rekla su braća Zeba kod kojih su policajci našli veću količinu tehničke opreme, mobitela, igraćih konzola, vrijednih umjetničkih slika, zlatnog nakita... Dvojac je krao od srpnja 2016. do siječnja 2017. Bili su dobro organizirani, čak su podmetali lažne tragove poput opušaka cigareta kako bi policajce odveli na krivi trag. Odabrane lokacije za provale pomno su proučavali. Uz to što bi ih locirali na Google Mapsu, po dolasku u izvidnicu fotografirali su sve, od videonadzora do cilindra brava i ulaznih vrata zgrada. Zanimljivo je i da je u mobitelu Ante Zebe nađen popis s imenima i prezimenima osoba, njihovim zanimanjima i uputama kako doći do njihovih adresa stanovanja.

U stan Maje Šuput provalnici su ušli preko požarnih ljestvi i krovnog prozora. Ukrali su joj 5000 eura i 40.000 kuna, ženski zlatni Rolex, model Oyster Perpetual Lady 31, tri ručna sata Michael Kors, iPhone, fotoaparat Canon, Apple mini iPad, različit zlatni nakit i rezervni ključ Mercedesa.

Zagreb, 150219.
Opcinski kazneni sud.
Ante i Marijo Zeba optuzeni da su provalili u stan Maje Suput i drugih. Kod sutkinje Sandre Kantolic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
 

- Otišla sam 1. siječnja oko 6 ujutro iz stana u Meksiko. Ključeve stana imali su moja čistačica i tjelesni čuvar koji me nazvao 11. siječnja i javio za provalu - rekla je Šuput koja je oštećena za 225.000 kuna.

Tonćiju Koruniću, članu Uprave investicijske kuće InterCapital, provalnici su iz “utrobe” kade koja se nalazi u njegovoj spavaćoj sobi izvukli metalnu kasu sa 43.000 kuna, 1200 dolara, satove Audemars Piguet i Longines. Ukraden mu je i stropni projektor, laptopi, mobiteli, kamere, zlatnina.

Bivša supruga bivšeg ministra Tatjana Vrdoljak izašla je 6. kolovoza 2016. oko 11 sati iz svog osječkog stana. Krenula je roditeljima u BiH, a sljedeći dan po povratku kući dočekao ju je darmar.

- Ukradeni su mi laptop, 1500 kuna, zlatni lančić s privjeskom anđela, komplet zlatna narukvica i dvije naušnice sa zvjezdicama, komplet lančić od bijelog zlata s cirkonom, dva fotoaparata. Dio stvari mi je vraćen - objasnila je T. Vrdoljak.

Velika šteta

Sanja Lozić iz Centra za vozila Hrvatska otišla je na more 27. srpnja 2016., da bi je 11. kolovoza majka nazvala i obavijestila da su joj iz stana ukradene umjetničke slike Mersada Berbera...

Borna Furst-Bjeliš otišla je s obitelji na more 8. kolovoza 2016., no ubrzo ih je nazvala spremačica rekavši da ne može ući u stan jer je brava vjerojatno promijenjena.

Marko Marović je po povratku s ljetovanja imao poteškoća s otključavanjem vrata stana, a njegova supruga utvrdila je da je s računa njezine kartice u Osijeku dignuto 3000 eura. Šteta? Oko 100.000 kuna. Najveću štetu od 450.000 kuna pretrpjela je Ana Mlinarić Džepina. Ostala je bez zlatnog Rolexa Cellini te zlatnih satova Christ i Doxa te Bvlgari, velike količine zlatnine, 9 umjetničkih slika Ivana Lackovića Croate, Dimitrija Popovića. Tomo Škoro, član NO-a BC Instituta, ostao je bez tableta, putovnice, naočala Dolce&Gabbana, dvaju satova, narukvice.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo