ANTE FIRIĆ

POZNATI SPLITSKI HULIGAN NASTRADAO U PRETRČAVANJU AUTOCESTE Na njega su naletjela tri auta, javnost ga se sjeća s velikih nereda u Beogradu

13. December 2017, Belgrade - Serbian Super League match between FK Partizan and FK Crvena Zvezda played at Partizan stadium. Funs of FK Crvena zvezda. Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages.
13. Decembar 2017, Beograd - Utakmica Super Lige Srbije izmedju FK Partizan i FK Crvena Zvezda. Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages., Image: 357761361, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ATA Images Editorial
Profimedia, ATA Images Editorial

 

U utorak je na autocesti A3 kraj Ivanić Grada u ranim jutarnjim satima muškarac pokušao pretrčati cestu, a onda su na njega naletjela tri auta.

Jutarnjem listu potvrđeno je da se radi o Anti Firiću (27), koji je javnost najpoznatiji kao jedan od sudionika velike tučnjave u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana prošle godine.

Firić je bio u skupini još nekoliko splitskih huligana koji su sudjelovali u neredima, a na kraju su jedva izvukli živu glavu sa stadiona Partizana. Nekoliko su mjeseci proveli u srpskom zatvoru, a onda su deportirani u Hrvatsku. Firić je i prije tog incidenta bio poznat policiji jer je sudjelovao i u napadu na jednog vlasnika restorana na Hvaru, zbog čega je također bio u zatvoru.

Zašto je 27-godišnji Firić pretrčavao prometnu autocestu A3 kod Ivanić Grada u utorak u 5.20 sati ujutro, kada su ga “pomela” čak tri automobila pa je podlegao ozljedama na mjestu nesreće, možda se nikad ne dozna.

Prema dosad utvrđenom, Hyundai zagrebačkih oznaka prvi je udario u pješaka koji je iz samo njemu znanog razloga u zoru, na osami, pretrčavao cestu. Potom je na nesretnika naletio i Citroen C5 slovenskih tablica koji je udario zatim u stupić HAC-a i završio na krovu. No tu tragediji nije kraj jer je treća po redu naišla Opel corsa kutinskih tablica koja je pješaku prešla preko nogu. Od siline naleta pješak je umro odmah od stravičnih ozljeda, a osim njega, lakše je ozlijeđen suputnik u slovenskom vozilu, koji je prevezen u bolnicu radi sanacije ozljeda.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo