ULIČNA TUČNJAVA

Privedeni osumnjičeni koji su mladića istukli i bacili na cestu

 Andrej Švoger/CROPIX

GRADIŠTE - Mladić iz Županje, 17-godišnji M. T., preminuo je u Općoj bolnici Vinkovci u nedjelju u 4.05 sati nakon što ga je oko ponoći u selu Gradište, dok je pretučen ležao na cesti, pregazio automobil.

Još se istražuje kako se dogodila strašna tragedija u kojoj je život izgubio 17-godišnjak, zbog čega u PU vukovarsko-srijemskoj ni satima kasnije nisu mogli govoriti o detaljima. Potvrđeno je, međutim, da je sve počelo tučnjavom koja je oko ponoći izbila u središtu Gradišta nedaleko od Županje.

Privedeni osumnjičeni

- Sukob se dogodio u Ulici hrvatskih velikana 30, a u njemu je sudjelovalo više osoba - rekao je kratko Goran Lovrić, načelnik krim policije PU u Vinkovcima. Dodao je i da još traje kriminalistička istraga kako bi se ustanovile sve činjenice koje su dovele do tragedije.

Prema neslužbenim saznanjima, 17-godišnjaka iz Županje tukla su dvojica starijih mladića iz Gradišta, 19-godišnji A. M. i 20-godišnji M. E. Oni su, doznaje se, uhićeni i privedeni u PP Županja. Sa stradalim mladićem te je večeri u Gradištu bio i njegov 17-godišnji prijatelj I. V., također iz Županje, koji je, međutim, uspio pobjeći. Što je bio motiv tučnjave zasad nije poznato.

Prema neslužbenim informacijama, dvojica koja su tukla nesretnog mladića ostavili su ga na cesti a tada na njega nalijeće jureći automobil.

U Gradištu kažu da je vozač, radi se o I. S. iz Otoka, teško mogao na vrijeme uočiti mladića na tlu u mrklom mraku jer se oko ponoći u selu gasi javna rasvjeta.

Miran i uzoran mladić

Djed stradalog 17-godišnjaka, Tomislav T. iz Županje, novinarima je očajan od boli uspio reći da je mladić bio miran i uzornog ponašanja, a ove godine završio je srednju školu za vodoinstalatera. Najmlađi je od troje djece u obitelji koja je u nedjelju bila potpuno shrvana tragičnom vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:33