ALŽIRCI U ZATVORU REMETINEC

PROFESOR, VODOINSTALATER I SOBOSLIKAR PLJAČKALI GOSTE POPULARNE ZG PIVNICE U centru metropole otimali im vrijedne stvari, među žrtvama i odvjetnica

Ilustracija
 Damir Krajač / CROPIX

Dvojica glume pijanstvo, a treći “bunari” torbice i sve što mu dođe pod ruku. Oni su trojac imigranata iz Alžira s privremenom adresom u hotelu “Porin” u zagrebačkoj Sloboštini, ali trenutačno u ćelijama remetinečkog zatvora zbog teških krađa počinjenih tijekom proteklog četvrtka.

Osumnjičenici Farid Z., 26-godišnji je profesor engleskog jezika, Amine Muhammed H. 23-godišnji vodoinstalater, a njegov je vršnjak Hadj A. soboslikar. Rješenjem sutkinje istrage Željke Skomeršić određen im je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela, a pali su nakon što je jedna od okradenih, Marija V., uspjela kod spomenika Mariji Jurić Zagorki zamijetiti jednog od trojice tamnoputih mladića koji je sjedio nedaleko od nje u pivnici Mali Medo u Tkalčićevoj 36 te ga uz pomoć jednog građanina zadržati i predati policajcu. Čak je molila Amina Muhammeda na engleskom da joj vrati njezin ruksak, što je bio i obećao, ali je htio pobjeći, u čemu ga je spriječila. Ispao mu je i ruksak u koji je spremio onaj Marije V., ali i ruksaci još nekih okradenih, koje je policija pronašla i vratila vlasnicima.

Osim Marije V., žrtva trojice Alžiraca u Malom Medi bila je i jedna zagrebačka odvjetnica, kojoj su kao i Mariji V. uzeli torbicu s ispravama, ključevima od stana i auta, nekoliko tisuća kuna, a gost jednog drugog lokala ostao je bez fotoaparata. Kod trećeosumnjičenog policija je pronašla 340 eura, 670 kuna i nešto kovanica. Sva trojica branila su se pred sutkinjom istrage da nemaju veze s navedenim krađama te da su bili pijani. Svi pokradeni u lokalima bili su u društvu, a torbe su odložili na stolac ili klupu pored sebe, što je trojac iskoristio i domogao se njihovih torbica s dokumentima, ključevima i novcem ili fotoaparata.

Nakon dvije krađe po Tkalčićevoj gosti su se sami dogovorili i išli tražiti po Gornjem gradu trojicu gostiju. Marija V. bila je prva koja je spazila jednog od trojice, “pregovarala” s njim o povratu stvari i na kraju ga naposljetku uz pomoć građana zadržala do dolaska policije. I jedan građanin pomogao je tako što je našao stvari jedne od žrtava krađe koje su bile odbačene i to je javio policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:39