ZLOČIN NA PLAŽI

PROGOVORILI SVJEDOCI UŽASNOG KRVOPROLIĆA NA ZRĆU 'Jedan je mladić nepomično ležao u velikoj lokvi krvi, drugi je stajao pored njega s krvavim leđima'

Ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro napadnuto je više stranih državljana od kojih je jedan ubijen, 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dva ozlijeđena, dok se u policijskim prostorijama nalazi više osoba povezanih s ovim događajem.

- Prema dostupnim informacijama, jutros oko 5.30 ispred kluba je napadnuto više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su ozlijeđena. U službenim policijskim prostorijama više je osoba povezanih s tim događajem, a u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje - rekao je za Jutarnji list Elis Žodan, glasnogovornik Stožera za provedbu mjera sigurnosti za turističku sezonu 2018., potvrdivši da je stradali mladić iz Londona.

Prema neslužbenim informacijama, preminuli 26-godišnjak, Ugo W., zadobio je pet ubodnih rana, koje su ga usmrtile na mjestu događaja. Tragediji je prethodio sukob dviju skupina mladića, nakon čega je jedan od napadača potegnuo nož. Neslužbeno smo doznali da je riječ o sukobu dviju engleskih bandi, a mogući motiv mogla bi biti droga. Policija, naime, ima indicija da su se mladići sukobili oko područja na kojem su trgovali opijatima.

O ubojstvu su se raspisali i britanski tabloidi, među njima Daily Mail, The Sun i Daily Star, koji izvještavaju o ubojstvu i očevidu.

Novinari The Suna našli su se na licu mjesta i razgovarali sa svjedocima. 19-godišnji mladić iz Dublina rekao je da je 24-satni festival naglo prekinut i ugašena je glazba odmah nakon užasnog napada.

- Vidio sam muškarca kako leži na podu u lokvi krvi i još jednog mladića, koji je stajao, a leđa su mu bila prekrivena krvlju. Treći je zagrlio ozlijeđenog koji je stajao i držao mu je majicu ili neki komad odjeće na leđima kako bi zaustavio krvarenje. U samo nekoliko sekundi oko muškarca na tlu skupila se gomila ljudi i više ga nisam vidio. No, vidio sam krvavi trag po podu od pozornice prema izlazu, rekao je turist koji nije htio otkriti ime.

- Sve je bilo užurbano, bilo je jasno da su svi u šoku. DJ je morao prestati puštati muziku i samo je rekao da je došlo do ozbiljnog incidenta te da svi moraju napustiti klub, dodao je.

Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, potvrdio je da je u bolnicu dovezen 26-godišnji muškarac s nekoliko ubodnih rana. Premda mu je stanje stabilno, još uvijek je u životnoj opasnosti.

Lokalni je konobar na Zrću za britanski tabloid rekao: - Čini se da je to bio okršaj među mladim Britancima. Policija istražuje slučaj. Lokalno je stanovništvo šokirano zločinom. Ovo se dogodilo samo dva dana nakon što je 18-godišnji Britanac stradao u prometnoj nesreći nedaleko od Rijeke dok je pokušavao pretrčati autocestu i doći do McDonald'sovog restorana koji se nalazio s druge strane. Ovo je jako loša reklama za turizam, nadam se da će policija brzo riješiti slučaj.

Stradali mladići odsjeli su u apartmanskom naselju Gajac na suprotnoj strani otoka, koje je od Zrća udaljeno oko dva kilometra.

Policiji su pomogle nadzorne kamere kluba Kalypso ispred kojeg se tragedija odigrala u srijedu oko 5.30 sati, ali i iskazi grupe mladića koji su svemu svjedočili, a privedeni su u PP Novalja neposredno nakon događaja. Muškarac za kojim se traga tamne je puti, visok je i kratko ošišan. Na sebi je imao bermude i tenisice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:37